Wat is de beste zakelijke rekening?

Is de goedkoopste zakelijke rekening zzp ook direct de beste zakelijke rekening? Dat is natuurlijk een heel persoonlijk iets. Wat jij fijn vindt werken, daar kan een ander net niks mee en andersom. Het is dus helemaal niet gezegd dat de beste zakelijke rekening direct de goedkoopste of de duurste is. Het is maar net wat jij verwacht van een zakelijke bankrekening. Wil je een boekhoudkoppeling kunnen maken met je boekhoudprogramma? Wil je kunnen betalen met iDeal? Wil je meerdere spaarrekeningen kunnen openen zonder extra kosten? Dan is het niet realistisch om te denken dat de beste zakelijke rekening ook de goedkoopste zal zijn. 

De beste zakelijke rekening volgens ZZP'ers

Wanneer je een vragenrondje doet bij collega ondernemers en dan vooral bij je collega ZZP'ers en vraagt welke bank zij hebben gekozen voor het zakelijk bankieren, dan zal het antwoord in maar liefst 71% van de gevallen zijn: KNAB. Deze bank blinkt uit in betaalgemak, contact leggen met de medewerkers van de klantenservice gaat heel gemakkelijk, je kunt gebruik maken van iDeal, wat weer ideaal is voor je inkopen en nog veel meer voordelen.

Maak een apart potje voor iedere komende uitgave

Een van de grote voordelen van KNAB is dat je onder je betaalrekening gratis net zoveel spaarrekeningen kunt hangen als je maar wilt. Zo hebben veel, verstandige!, ondernemers een spaarrekening waar ze direct de te betalen BTW op apart zetten. Ook hebben ze een handig potje voor het doen van de inkomstenbelasting. Je kunt er zelfs voor kiezen om door het jaar heen je eigen vakantiegeld bij elkaar te sparen. Je maakt dan heel gemakkelijk 8% van iedere betaalde factuur over naar een speciaal hiervoor gereserveerde spaarrekening. Ook het aanleggen van een buffer werkt op deze manier erg fijn. Door telkens kleine beetjes te sparen, zorg je ervoor dat je altijd wat geld achter de hand hebt voor onverwachte uitgaven.

Maar wat is nu de beste zakelijke bank?

Voor de meerderheid van de ZZP'ers is dat dus KNAB, maar jij bent niet de meerderheid. Jij heb je eigen bedrijf en je eigen ideeën bij zakelijk bankieren. Het is dus slim om je in te lezen over de verschillende mogelijkheden en de verschillende kosten per bank. Wil je gemakkelijk online bankieren vanaf je mobiel of altijd inloggen op je pc? Dat soort dingen. Jij bepaalt uiteindelijk wat de beste zakelijke rekening is voor jouw bedrijf. Vraag vooral naar ervaringen van andere ZZP'ers en doe daar je voordeel mee!