Zakelijk

Ideeën voor verbeteringen in je bedrijf

Published by:

Af en toe sta ik er even bij stil en dan kan ik het eigenlijk even niet geloven. Zeker als ik terugdenk aan de begintijd, hoezeer ik gezwoegd heb en zeker ook de fouten die ik heb gemaakt. Maar ik heb behoorlijk wat doorzettingsvermogen en na jaren hard werken durf ik inmiddels wel te zeggen dat het goed gaat met mijn bedrijf. Sinds drie jaar is er zelfs sprake van behoorlijke groei. Inmiddels heb ik zeventien mensen in dienst en gaan we binnenkort verhuizen naar een ander pand. Een paar jaar geleden waren we ook verhuisd, maar inmiddels is waar we nu zitten ook te klein geworden. De verwachting is namelijk dat de groei zal doorzetten en we komend jaar nog een paar mensen erbij nodig zullen hebben. Het is het scenario dat ik zo ongeveer voor ogen had toen ik begon, maar toch is het dan heel bijzonder als je jaren later ineens beseft dat je daar bent. En dan komt de vraag: hoe nu verder? Want ik wil niet verslappen, maar blijven verbeteren en groeien. Ik hou altijd een lijstje in mijn telefoon bij van dingen die me te binnen schieten en waar ik wat mee wil. Graag deel ik een paar van die ideeën, want misschien helpt het jou ook verder met je eigen bedrijf.

Communicatie met meer kleur

Een van de dingen waarvan ik denk dat we het beter kunnen, is onze communicatie naar buiten toe. Nu zijn we nogal zakelijk en praktisch en ik denk dat het tijd wordt er meer gevoel in door te laten klinken, zodat we ons kunnen onderscheiden van concurrenten. Het is toch wel belangrijk een verhaal te hebben als bedrijf. Dat we in onze taal en het beeld dat we uitstralen een duidelijke boodschap over wie wij zijn, wat we doen en wat we van plan zijn. Ik vind ons nu nog wat kleurloos. Daarom wil ik binnenkort een brainstormsessie met een paar van mijn topmensen houden om die missie te gaan formuleren. Vervolgens wil ik er ook die lijn doortrekken naar onze communicatiekanalen. Wellicht is het nodig een nieuw logo te laten ontwerpen, de website in een ander jasje te steken qua kleuren en indeling en de webteksten te herschrijven.

Nieuwe leverancier

Ook wil ik even kritisch naar onze leveranciers kijken en bepalen of we tevreden zijn of dat het tijd is over te stappen. Het gaat me daarbij niet alleen om het besparen van geld, maar vooral ook of de kwaliteit geleverd wordt die we mogen verwachten voor het bedrag dat we betalen. Ik kwam op dat idee, omdat ik niet tevreden ben over de partij die op het moment nog ons bedrijfsafval ophaalt. Meerdere keren is het nu voorgekomen dat een volle afvalcontainer eindeloos bleef staan. We hebben dit gemeld en er is beterschap beloofd. Toch blijft het probleem voorkomen. Ik gun de opdracht dan liever aan een bedrijf dat goede service levert en gewoon zoals afgesproken een afvalcontainer ophaalt. Ik weet zeker dat er bedrijven zijn die zowel hun eigen bedrijf als hun klanten serieus nemen en er dus waarde aan hecht afspraken na te komen. Het is daarom tijd om over te stappen naar een andere leverancier. De verhuizing straks is daar een perfect moment voor. Dit zijn dus zo van die ideeën die mij dan te binnen schieten. Ik hoop dat het jou ook inspireert om af en toe de balans op te maken en kijken of je tevreden bent met hoe alles gaat en waar verbetering nodig is. Ik wens je groei toe met je bedrijf!

Verzekering

3 tips om te besparen op je verzekering

Published by:

In Nederland hebben we gemiddeld zo’n 8 verzekeringen per persoon(!). Met zoveel verzekeringen én een leven dat al duur genoeg is, is het prettig als je er wat geld op kunt besparen. Maar hoe kun je dat doen? In dit artikel geef ik je drie belangrijke tips. 

Blijf vergelijken!

We beginnen met de gouden tip: blijf vooral vergelijken. Veel mensen sluiten een verzekering af en kijken er vervolgens niet echt meer naar om. Dat is natuurlijk zonde, want het kan je per verzekering tientallen euro’s per jaar schelen. Daarnaast kan het zijn dat je verzekering niet meer aansluit op je actuele situatie, waardoor je bijvoorbeeld meer premie betaalt dan nodig is. Als je wil besparen op je verzekeringskosten, is het dus belangrijk om jaarlijks te blijven vergelijken. Om een scooter-, brommer- of autoverzekering te vergelijken kun je gebruikmaken van verschillende handige online tools. 

Verhoog het eigen risico

Aan het verhogen van het eigen risico zit natuurlijk wel een risico verbonden, maar je kunt er maandelijks gemakkelijk een aantal tientjes mee besparen. Heb je bijvoorbeeld een bepaalde zorgverzekering, maar maak je er vrijwel nooit gebruik van, dan kan het mogelijk geen kwaad om de eigen bijdrage te verhogen. Hierdoor bespaar je op de premie. Mocht er uiteindelijk wel een keer wat aan de hand zijn waardoor je aanspraak moet maken op de verzekering in kwestie, houd er dan wel rekening mee dat je mogelijk meer moet betalen.

Betaal jaarlijks in plaats van maandelijks

Het grootste gedeelte van de verzekerden betaalt de verzekeringspremie maandelijks. Dat is logisch, omdat de kosten zo worden gespreid over het jaar. Het kan je echter een paar procent schelen als je ervoor kiest om de verzekeringspremie in één keer te voldoen. Veel verzekeraars rekenen namelijk een toeslag voor het betalen in termijnen. Wil je dus besparen op je verzekeringskosten en kun je het je veroorloven? Betaal je premie dan in één keer. 
Ben je op zoek naar persoonlijk advies of wil je meer informatie over het besparen op je verzekeringskosten? Er zijn verschillende websites die je verder kunnen helpen. Naast bovengenoemde tips zijn er nog andere manieren om geld te besparen. Deze zullen we in een volgend artikel uitlichten.

financieel

Sparen: hoe doe je dat?

Published by:

Rente.nl

Spaargeld moeten we eigenlijk allemaal hebben. Je hebt het nodig voor onvoorziene uitgaven of voor een kind of ouder. Op rente.nl lees je alles over hoe je jouw spaargeld zo veilig en winstgevend mogelijk wegzet. Spaargeld kan namelijk zorgen voor nog meer spaargeld.

Rente.nl

De meest voorkomende spaardoelen zijn:

 • sparen voor een grote aankoop zoals een huis of een auto
 • sparen voor een kind, bijvoorbeeld voor een studie
 • sparen voor je pensioen

Rente ontvangen

Welke reden jij ook hebt om je spaargeld apart te zetten, je wil er natuurlijk altijd zoveel mogelijk rente over krijgen. Hoe hoger de spaarrente, hoe meer geld je ontvangt wanneer je het spaargeld niet opneemt. Hoewel de spaarrente historisch laag is, zijn er toch nog grote verschillen.

Een paar procenten

Je zult wel denken: hoeveel kan een verschil van 0,01 procent nu uitmaken? Nou, veel. Althans, als je veel spaargeld hebt. Een procent van honderd euro is misschien niet veel, maar een procent van een miljoen zeker wel. Het is dus altijd goed om de spaarrekening te kiezen met de meest gunstige rente. 

Rente.nl

Investeren op andere manieren

De lage spaarrente heeft een heleboel mensen afgeschrikt. Daarom wordt er ook steeds meer gekozen voor andere manieren van investeren. In plaats van je geld op een rekening te zetten kun je er bijvoorbeeld goederen van kopen. Goud is altijd een goede investering. Ook kunst heeft een blijvende hoge waarde. Sommige mensen investeren in klassieke auto’s. Je kunt je geld natuurlijk ook investeren in aandelen.

Algemeen

Ontdek de verschillende autoverzekeringen op de markt

Published by:

Wanneer u, uw auto wenst te laten verzekeren zult u kunnen vaststellen dat u daarvoor een beroep kunt doen op tal van verschillende soorten autoverzekeringen. De autoverzekering is in Nederland (net als in alle andere Europese landen trouwens) terug te vinden op de lijst met wettelijk verplichte verzekeringen. Dit betekent dat iedereen die met een auto de openbare weg op wil gaan deze dient te laten verzekeren. Dit kan gebeuren door middel van de basis autoverzekering, de zogenaamde WA-verzekering, maar er zijn ook nog andere mogelijkheden op de markt terug te vinden. Wilt u alvast graag een goed beeld krijgen van de verschillende autoverzekeringen waaruit u een keuze kunt maken? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat u daarvoor hier op deze pagina aan het juiste adres bent.

De wettelijk verplichte WA-verzekering

De eerste van de verschillende soorten autoverzekeringen die we aan u willen voorstellen is meteen ook de goedkoopste. Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven geldt er een wettelijke verplichting voor het verzekeren van een auto die in het verkeer wordt gebracht. Deze verplichting geldt specifiek voor het afsluiten van de WA-verzekering. Van alle autoverzekeringen die er op de markt zijn terug te vinden is het zo dat enkel en alleen de WA-verzekering op geen enkele manier schade aan de eigen auto indekt. Wat doet ze dan wel? Simpel, door gebruik te maken van de WA-verzekering is het zo dat alle schade die u aanbrengt ten opzichte van derden is ingedekt. Op deze manier kan de tegenpartij er dus altijd van op aan dat hij of zij bij mogelijke schade zal worden vergoed door uw verzekeraar.

Het afsluiten van de WA-verzekering is dus voldoende om u in regel te stellen met de wettelijke verplichting die geldt voor autoverzekeringen. Dit op zich is natuurlijk goed, maar het is altijd belangrijk om uzelf de vraag te stellen of u aan deze WA-verzekering wel voldoende heeft. In de praktijk kan er namelijk worden vastgesteld dat dit voor veel mensen helemaal niet het geval is. De WA-verzekering is dan ook eigenlijk uitsluitend voldoende wanneer u zich kunt vinden in één van de twee onderstaande situaties.

 1. U rijdt slechts zelden (lange afstanden) met de auto;
 2. U heeft ervoor gekozen om een goedkope, tweedehandse auto te kopen;

In beide bovenstaande gevallen is het zo dat mensen wel eens durven te concluderen dat het afsluiten van een beperkte of volledige casco-verzekering eigenlijk de meerprijs niet waard is. Geldt dat ook voor u? In dat geval is ervoor kiezen om de WA-verzekering af te sluiten mogelijks inderdaad de beste keuze.

De beperkte casco-verzekering

Tijdens het vergelijken van de verschillende autoverzekeringen op de markt zal op een zeker ogenblik ook de beperkte casco-verzekering ongetwijfeld worden overwogen. Het betreft hier eigenlijk de WA-verzekering welke is aangevuld met verschillende extra dekkingen. Deze extra dekkingen zorgen ervoor dat bepaalde vormen van eigen schade aan het voertuig alsnog kunnen worden ingedekt. Het gaat hierbij niet alleen om schade die wordt veroorzaakt door de weerelementen, maar wat bijvoorbeeld ook te denken van schade als gevolg van een inbraak? Eveneens interessant om te weten is dat ook glasschade door de beperkte casco-verzekering wordt ingedekt. Ook bij dergelijke schade hoeft u dus niet langer volledig zelf op te draaien voor de kosten die de herstelling met zich mee zal brengen.

Let wel, ook al is de beperkte casco-verzekering dan een meer uitgebreide autoverzekering, dit neemt niet weg dat eigen schade hierin nog steeds niet is ingedekt. Wilt u dat wel? In dat geval zult u daarvoor moeten kijken in de richting van de volledige casco-verzekering. Dit gezegd zijnde is het zo dat de beperkte casco-verzekering in de praktijk wel degelijk soms als alternatief voor de all-risk wordt afgesloten. Verschillende redenen kunnen hiervan aan de basis liggen. Het gaat hierbij onder meer om de volgende:

 1. Bij oudere voertuigen is de all risk autoverzekering afsluiten veelal geen optie meer;
 2. Voor auto’s die niet zoveel rijden is de beperkte casco-verzekering een voordelige optie;

Ondanks het feit dat de beperkte casco-verzekering de eigen schade aan het voertuig niet dekt kan ze dus zeker wel één van de interessantste autoverzekeringen op de markt worden genoemd. Zowel wanneer uw auto in een garage wordt geparkeerd als wanneer ze gewoon langs de straatkant wordt geplaatst is het mogelijk dat ze allerhande soorten schade oploopt. Is dat het geval? Dan wilt u natuurlijk niet volledig zelf voor de kosten moeten opdraaien. Het afsluiten van een beperkte casco-verzekering kan daarvoor zorgen.

De volledige casco-verzekering of de all risk

De duurste, maar tevens ook de meest complete van alle autoverzekeringen op de markt is de zogenaamde all risk autoverzekering. Een ander woord voor dit type van autoverzekering is de volledig casco-verzekering. Het betreft hier een autoverzekering waarbij u kunt rekenen op alle verschillende dekkingen die er maar op de markt zijn terug te vinden. Concreet betekent dit dat u door het afsluiten van dit type van autoverzekering bent verzekerd middels:

 1. De WA-dekking voor schade die wordt veroorzaakt tegenover derden;
 2. Alle dekkingen welke deel uitmaken van de beperkt casco-verzekering;
 3. Een extra dekking voor schade die u zelf aanbrengt aan uw voertuig;

Concreet betekent bovenstaande dus dat uw auto voor alle potentiële schade is ingedekt. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat er niet onaanzienlijke verschillen bestaan tussen de diverse soorten all risk autoverzekeringen. Zo moet u niet alleen rekening houden met een mogelijk verschil op vlak van eigen risico, wat bovendien ook te denken van de wijze waarop de dekking wordt verleend? Het mag in ieder geval duidelijk zijn, ook wanneer u graag wenst te kunnen genieten van een complete casco-dekking is het altijd de moeite waard om de verschillende all risk autoverzekeringen op de markt even met elkaar te vergelijken.

Autoverzekeringen vergelijken loont!

Ongeacht welke van de verschillende autoverzekeringen op de markt u precies wenst af te sluiten, u zult altijd kunnen vaststellen dat het meer dan de moeite waard is om een vergelijking uit te voeren. Alleen door het vergelijken van de verschillende autoverzekeringen kunt u op het einde van de rit namelijk bepalen welke over de meest optimale dekkingen beschikt. Daarnaast zult u op deze manier uiteraard ook altijd kunnen rekenen op de scherpst mogelijke verzekeringspremie. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, bekijk zeker even grondig alle verschillende soorten autoverzekeringen die er bestaan voordat u een definitieve keuze maakt. Alleen zo kunt u vervelende verrassingen vermijden.

Voor verschillende soorten autoverzekeringen kijkt u op www.diks.nl.

financieel

Bitcoins kopen waarom?

Published by:

bitcoin

Bitcoins kopen waarom? vragen veel mensen zich af. Wat is precies Bitcoin? Bitcoin is een nieuwe munteenheid waarmee betaald kan worden (zoals de euro of de dollar) met het grote verschil dat deze munt niet afhankelijk is van een overheid en niet wordt gereguleerd door een persoon. We noemen dit ook wel gedecentraliseerd. Bitcoin is gemaakt door een individu (of een groep individuen, niemand weet dit precies) die zich verschuilt achter het pseudoniem “Satoshi Nakamoto”. Er is veel speculatie over de echte identiteit van deze Satoshi Nakamoto, maar tot op de dag van vandaag weet niemand echt wie er achter de oprichting van Bitcoin zit.

bitcoins kopen waarom

Bitcoin, hoe werkt het?

Bitcoin (en de overgrote meerderheid van cryptocurrencies die tot op de dag van vandaag bestaan) hebben hun basis verankerd in de “Blockchain” -technologie die echt revolutionair is. Deze technologie maakt het mogelijk, dankzij moderne ontwikkelingen in informatietechnologie en coderingstechnologieën, om een ​​gedecentraliseerd, beheerderloos en volledig computergestuurd betalingsprocessiesysteem te creëren. De belangrijkste financiële revolutie die door deze technologie wordt teweeggebracht, is dat we voor het eerst in de geschiedenis een valuta hebben die niet afhankelijk is van een enkele regulator of beheerder die er alle bevoegdheden over heeft. De Bitcoin-blockchain wordt ook als onmogelijk (of op zijn minst extreem moeilijk) beschouwd om te hacken omdat het een massale aanval op duizenden computers tegelijkertijd zou inhouden.

bitcoin-pyramide

Waarom zou ik vandaag Bitcoins moeten kopen?

Als je kijkt naar de grafiek van de afgelopen jaren, dan kan je zien hoe ongelooflijk veel de waarde van de Bitcoin al is gestegen. Mensen die tien jaar geleden Bitcoin kochten, kunnen nu miljonair zijn. Als antwoord op de Bitcoins kopen waarom vraag moet je dus begrijpen dat de Bitcoin slechts in het beginstadium is en dat het best zo kan zijn dat de Bitcoin over tien jaar wel tien miljoen dollar waard is. Nu instappen is dus zeker niet te laat. Ook is het gewoon erg goed om je spaargeld te spreiden: een gedeelte op je bankrekening, een gedeelte in aandelen en een gedeelte in Bitcoin.

adviseur financieel Zakelijk

Belangrijke aandachtspunten bij een BV oprichten

Published by:

aangifte

Wilt u graag een BV oprichten? In dat geval is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er verschillende eisen zijn waaraan u zult moeten voldoen. In eerste instantie is er bijvoorbeeld een notariële akte vereist voor het oprichten van een BV. Daarnaast is het ook bekend dat er statuten moeten worden opgemaakt en moet de onderneming in kwestie worden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Wilt u ook graag een BV oprichten, maar is het voor u niet helemaal duidelijk aan welke eisen u allemaal precies moet voldoen? Wij hebben de belangrijkste voor u uitgezocht en stellen ze op deze pagina graag aan u voor. 

 1. Welke eisen zijn er verbonden aan een BV oprichten? 

Wanneer u als ondernemer aan de slag gaat is het logisch dat er heel wat verschillende zaken op u afkomen. Omwille van deze reden kan het interessant zijn om in één beknopt overzicht te kunnen zien welke nu de belangrijkste eisen zijn voor een BV in oprichting. Het gaat hierbij om de volgende zaken: 

 • Er dient een notariële oprichtingsakte met statuten te worden opgesteld; 
 • Er moet start- en aandelenkapitaal voorhanden zijn; 
 • De functies binnen de BV moeten duidelijk zijn; 
 • Er moet een inschrijving gebeuren bij de Kamer van Koophandel; 

Bovenstaande aandachtspunten gelden voor een BV oprichten, maar het spreekt voor zich dat er ook na de oprichting nog heel wat punten zijn waar u rekening mee zult moeten houden. Zo dienen er jaarstukken te worden neergelegd en is er uiteraard ook nog het DGA-salaris. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, een BV oprichten gaat in de praktijk steevast gepaard met heel wat belangrijke factoren waar u rekening mee zult willen houden.

 1. Een BV oprichten bij de notaris 

Voor de oprichting van uw BV dient u altijd een notaris onder de arm te nemen. Deze notaris zal een akte voor de oprichting opstellen. Deze akte is wettelijk verplicht. Een belangrijk onderdeel van de notariële akte zijn de zogenaamde statuten. Ook deze zijn verplicht voor elke BV die wordt opgericht. In de statuten moeten onder meer de volgende zaken staan aangegeven: 

 • De naam evenals de vestigingsplaats van de onderneming; 
 • Het doel waarvoor de BV is opgericht; 
 • Het soort aandelen waar gebruik van wordt gemaakt; 
 • De regels voor een mogelijke overdracht van de aandelen; 
 • Het zeggenschap waar de aandeelhouders over beschikken;
 • De besluitvorming;
 • De blokkeringsregeling; 
 • De benoeming evenals het mogelijke ontslag van bestuurders;
 1. Welk kapitaal voorzien voor een BV oprichten? 

Om een BV op te kunnen richten moest u vroeger een behoorlijk startkapitaal voorzien. Dit kapitaal was vastgesteld op een bedrag van 18.000 euro. Tegenwoordig is deze gelukkig niet meer van toepassing. Een BV oprichten is tegenwoordig dan ook heel wat laagdrempeliger. Het verplichte startkapitaal dat u moet voorzien bedraagt dan ook slechts 0,01 euro. 

 1. Vergeet ook de inschrijving bij de Kamer van Koophandel niet! 

Bij een BV oprichten is het tot slot ook altijd van belang om rekening te houden met de inschrijving in de Kamer van Koophandel. Dit kan gebeuren tot maximaal één week na de oprichting van de vennootschap. U zult vervolgens op basis van uw inschrijving een zogenaamde KVK-nummer toegekend krijgen. Let wel, zolang uw BV nog niet is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel bent u volledig persoonlijk aansprakelijk.
Meer weten? Neem geheel vrijblijvend contact op met StamrechtBV.com

Zakelijk

Waarom een beroep doen op een accountantskantoor?

Published by:

Als ondernemer zult u bij de oprichting van uw bedrijf rekening moeten houden met tal van verschillende zaken. Bovendien zult u zich ook enkele vragen moeten stellen. De eerste vraag die u zich zult stellen heeft betrekking tot het feit of u, uw boekhouding volledig zelf gaat doen of u hiervoor een beroep gaat doen op een accountantskantoor. Uiteraard spreekt het voor zich dat beide keuzes bepaalde voor- en nadelen met zich meebrengen. Bent u vooral benieuwd naar de redenen waarom u er voor zou moeten kiezen om een accountantskantoor in te schakelen? In dat geval stellen we deze graag op deze pagina aan u voor!

 1. Een accountantskantoor beschikt over een brede kennis 

Het eerste voordeel dat is verbonden aan het inschakelen van een accountantskantoor heeft betrekking tot de kennis waar deze over beschikt. Deze kennis strekt zich bovendien uit over verschillende vakgebieden. Het gaat hierbij niet alleen om de belastingen, maar ook om bijvoorbeeld de administratie en de controle en bedrijfseconomische kwesties. Heel wat ondernemers die zich vooral willen bezighouden met hetgeen waar zij goed in zijn kiezen er dan ook vooral omwille van deze voordelen voor om gebruik te maken van de diensten van een accountantskantoor. Bedenk bij uzelf dus ook altijd in welke mate deze voordelen ook voor u in de praktijk mogelijks interessant zouden kunnen zijn. 

 1. De educatieverplichting van de accountant 

Een tweede voordeel waar u op kunt rekenen bij het inschakelen van een accountantskantoor is dat een accountant altijd over een permanente educatieverplichting beschikt. Deze verplichting zorgt er voor dat hij steeds op de hoogte moet zijn van alle relevante ontwikkelingen die zich binnen de markt hebben voorgedaan of nog voor zullen doen. Dit geldt niet in het minst op het gebied van wet- en regelgeving. Door er als ondernemer voor te kiezen om een accountantskantoor in te schakelen wordt er dus in de praktijk steeds voor gezorgd dat u altijd over de mogelijkheid beschikt om op de meest optimale wijze in te spelen op de actualiteit. Ook dit is uiteraard een niet te onderschatten voordeel.

 1. De beroeps- en gedragsregels van een accountant 

In tegenstelling tot bij verschillende andere beroepen is het zo dat een accountant zich te houden heeft aan een groot aantal strikte beroeps- en gedragsregels. Deze regels zorgen er voor dat u er te allen tijde zeker van kunt zijn dat uw accountant niet alleen integer, maar ook objectief en deskundig en discreet te werk zal gaan. Dit is een voordeel waar u zowel op kunt rekenen bij het onder de arm nemen van een individueel werkende accountant als een accountantskantoor.

 1. Zijn er ook nadelen om rekening mee te houden?

Eigenlijk zijn er geen echte nadelen verbonden aan het inschakelen van een accountantskantoor. Het spreekt alleen voor zich dat een beroep doen op een dergelijke partij in de praktijk uiteraard wel steeds bepaalde kosten met zich meebrengt. Het is dan ook steeds aan te raden om op voorhand even voor uzelf uit te maken of u deze kosten al dan niet kunt en wenst te betalen. Vaak is het dit gegeven dat er voor zorgt dat het inschakelen van een accountantskantoor uiteindelijk wel of niet gebeurt. 
Wilt u meer weten over de mogelijkheden? De ervaren medewerkers van Boekzo staan u graag te woord.

financieel

Een cursus beleggen volgen

Published by:

Hypotheek afsluiten -

Een cursus beleggen volgen is een hele goede start als u wilt gaan beleggen. Beleggen is namelijk moeilijker dan de meeste mensen denken. Beleggen wordt vaak in dezelfde zin genoemd met risico of geld verliezen. Dat komt doordat heel veel mensen weinig van beleggen weten en juist daardoor hoge risico’s nemen en dus geld verliezen.
Het volgen van een cursus beleggen kan hierbij al enorm helpen!

De risico’s van beleggen zonder kennis

Wanneer je begint met beleggen, worden er vaak vanaf het begin een aantal fouten gemaakt die de belegger tot ver in de toekomst kunnen volgen. De grootste fout die een belegger kan maken om te beginnen met beleggen met geleend geld. Leen nooit geld om te gaan beleggen! En al helemaal niet als je ook nog eens nieuw bent in het beleggen. De risico’s zijn dan al zo ontzettend hoog dat de druk de belegger vaak verkeerde keuzes doet maken. Het risico van beleggen zonder kennis is dat je soms te maken krijgt met hele vervelende verliezen die je niet zomaar meer terug kunt krijgen. De risico’s van beleggen zonder kennis zijn dat beleggers hun gevoel volgen en met de massa mee gaan. Ze investeren dan vaak te veel geld in riskante bedrijven met gevaarlijke hefbomen en raken vervolgens veel kwijt.

De voordelen van een cursus beleggen

Wanneer je helemaal nieuw bent in het beleggen heb je waarschijnlijk honderden vragen. En van sommige vragen weet je misschien niet eens dat je ze hebt! Er is zoveel te leren op het gebied van beleggen, dat je heel veel dingen nog over het hoofd ziet. Het grootste voordeel van een cursus beleggen is dat je leert om je hoofd koel te houden tijdens het beleggen en dus vooral rationeel te handelen. Zodra je met emotie gaat handelen ga je fouten maken en enorme risico’s nemen. Tijdens een cursus beleggen leer je dit af en word je dus al een stabielere belegger voordat je überhaupt begint! Een ander groot voordeel van het volgen van een cursus beleggen is dat je leert hoe je goede beleggingen kunt vinden. Niet elk bedrijf met een grote naam is persé een goede investering. Vooral niet als je voor de toekomst investeert. Het is dus goed om te weten waar je op moet letten wat belangrijk is! 

Een cursus beleggen: Voorbeelden van gemaakte fouten

Wanneer mensen beginnen met beleggen gaan ze vaak beleggen in de bedrijven die ze kennen. Dat is op zich heel goed, want dan weet je wat er in die bedrijven gebeurt of in welke markt ze zitten. Echter komt er veel meer bij kijken dan dat. Een voorbeeld was toen het bedrijf Uber op de aandelenmarkt kwam. Fans van dit merk gingen spontaan beleggen en stopten hele vermogens in dit bedrijf. Hierdoor piekte het de eerste dag, maar na een paar dagen zakte het helemaal in! Hoe kon dit? De eerste dagen klom het aandeel dankzij de populariteit, maar toen die over was, was het bedrijf overgeleverd aan de échte markt. En die was helemaal niet zo blij met Uber. Het bedrijf was volgens de echte investeerders namelijk helemaal niet geschikt genoeg. Als deze mensen, die nu enorm verloren op Uber, verder hadden gekeken dan de merknaam, hadden ze gezien dat het bedrijf er helemaal niet goed voor stond en de aandelenmarkt enkel een duik naar meer geld was. Neem contact op met het Beleggingsinstituut voor meer informatie over een cursus beleggen met een beperkt risico en een gezond rendement.

Algemeen

Schakel een deurwaarder in en voorkom betalingsachterstanden!

Published by:

Deurwaarder inschakelen

Veel mensen hebben bij een deurwaarder gelijk het idee dat hij een huis compleet leeghaalt. Toch is de realiteit anders. Als je een deurwaarder inschakelt betekent dat niet gelijk dat je de klos bent en dat hij geen kopje in de kast laat staan. Een deurwaarder zal altijd kijken naar de juiste oplossing en zolang jij als schuldenaar meewerkt zal het proces soepel en vriendelijk kunnen verlopen. Toch is een deurwaarder al weer een flinke stap verder dan een bijvoorbeeld een incassobureau. Een incassobureau gaat zonder gang naar de rechter te werk en een deurwaarder, daar is de gang naar de rechtszaal onvermijdelijk. Het komt elke onderneming maar ook elke consument wel eens voor dat we even krap zitten en die ene betaling net niet uitkomt. Toch kan dit voor bedrijven een vervelend proces zijn omdat zij ook op hun geld zitten te wachten. De uitkomst? Een deurwaarder inschakelen.

Betalingsachterstanden

Als onderneming doe je er alles aan om jouw klanten het beste werk aan te leveren. Als ondernemer wil en moet je daar uiteraard voor beloond worden en daarom gaat er snel na de verrichte dienst of geleverde product, een factuur uit. Een factuur heeft vaak een betalingstermijn van ongeveer een maand. Je hebt als consument een maand de tijd om te betalen. Veel mensen vergeten wel eens een factuur en na een maand krijgen zij dan een herinnering. Het grootste deel betaald de factuur direct en daarmee is de ondernemer blij, die heeft zijn geld, en de consument heeft aan zijn verplichting voldaan. Maar helaas zijn er ook gevallen waarin er niet wordt betaald en iemand een betalingsachterstand oploopt. Voor een ondernemer is dit bijzonder frustrerend. Hij/zij heeft zijn best gedaan en aan alle verplichtingen voldaan maar hij wordt hier niet voor beloond. 

Wat mag een deurwaarder?

Een deurwaarder heeft een stuk meer rechten dan bijvoorbeeld een incassobureau. Een deurwaarder is een ambtenaar aangesteld door de staat. Hij mag bijvoorbeeld beslag leggen op goederen maar ook opdracht geven tot de ontruiming van bijvoorbeeld een huis of bedrijfspand. Met gerechtelijke bevoegdheden gaat hij er alles aan doen om jou alsnog aan jouw betalingsverplichting te houden. Uiteraard doet de deurwaarder dit niet gratis. Alle proceskosten of kosten die een deurwaarder maakt komen voor de rekening van de schuldenaar. Eindstand is dat je alsnog aan je betalingsverplichting moet voldoen en daarbij ook nog eens fors meer geld kwijt bent aan bijkomende kosten.

Algemeen financieel Zakelijk

Waar moet je op letten bij het kiezen van ERP systeem?

Published by:

erp systeem

Er zijn verschillende soorten ERP systemen, de één uitgebreider dan de ander. Ook gebruikersvriendelijkheid per systeem kan sterk verschillen. Uiteindelijk wil je een ERP systeem hebben die goed aansluit op jouw bedrijf.

De prioriteit van stuklijsten

Stuklijsten (ook wel Bills o Materials (BOM) genoemd) vormen een belangrijk onderdeel binnen een bedrijf. Stuklijsten worden ook wel de bootschappenlijstje voor het inkopen van de productiematerialen genoemd. Maar deze stuklijsten zijn veel meer dan dat. Uiteindelijk zijn stuklijsten de basis voor de eindproducten. Alle informatie (zoals productie gegevens) worden hier vastgelegd. Stuklijsten worden veelal gebruik voor: voorraadmanagement, productieplanning, offertes enz.  

Cloud of On-premise?

Voorheen werd er veel gebruik gemaakt van On-premise. On-premise staat voor in bezit hebben van de omgeving waarin u werkt (op een eigen PC/laptop). Hierbij staat het programma dat je gebruikt geïnstalleerd op je PC. Tegenwoordig zijn er veel cloudoplossingen beschikbaar. Hierbij draait het systeem niet op een eigen PC maar bij een derde partij.

Voordelen On-premise

 • Lokaal netwerk/eigen beheer
 • Wanneer er geen internet beschikbaar is toch door kunnen werken
 • Eigen materialen (apparatuur).

Nadelen On-premise

 • Hoge eenmalige kosten
 • Storingsgevoelig
 • Upgraden kost vaak veel geld
 • Snel verouderd systeem

Voordelen Cloud

 • Snelheid van het internet hoog
 • Relatief lage kosten (per maand)
 • Geen grote kosten in 1 keer
 • Makkelijk opschalen

Nadelen Cloud

 • Niet volledig in eigen beheer
 • Altijd online werken
 • Gevoeliger voor hackers

ERP systeem combineren met andere systemen

ERP systemen kunnen meerdere systemen ingebouwd hebben (denk aan een CRM systeem bijvoorbeeld). Dit is niet bij elk systeem zo. Daarom is het belangrijk om goed na te denken of u dit bij het ERP systeem in wilt of dat er een mogelijkheid is om het nieuwe ERP systeem pakket te combineren met het huidige CRM systeem. Het is namelijk in veel gevallen zo dat het CRM systeem erg goed werkt momenteel en dat men daar niet van af wilt stappen.

Eerst de basis

Het is belangrijk dat het ERP systeem er voor zorgt dat eerst de basis beter wordt en dat je vervolgens gaat kijken naar de extra’s die het ERP systeem met zich meebrengt. Vaak kijken we al snel naar het geen wat het systeem allemaal extra kan maar wanneer een ERP systeem niet goed werkt voor jouw bedrijf/organisatie in de basis dan is het belangrijk om te overwegen of de extra’s zoveel toevoegen.