financieel

Beleggen in gouden munten

Published by:

goud

De wereld is nog nooit zo welvarend geweest als nu. Waar het centrum van de financiële en algemene macht in de afgelopen paar eeuwen vooral in het westen heeft gelegen, zien we nu enorme nieuwe machten opkomen. We zien een verandering, een shift, waarvan de ene expert vreest dat Europa en de VS hun posities als grootmachten zullen zien verdwijnen, en waarvan de andere expert zegt dat dat wel mee zal vallen. Er wordt veel gesproken over de ‘lokale’ machtsbubbel; de Chinezen worden veel belangrijker op het wereldtoneel, maar zullen hun echte macht vooral zien groeien in Azië. En voor de VS en Europa geldt dat uiteraard in hun lokale bubbels. Wat er ook gebeurt, één ding is zeker: de internationale handel gaat nog meer toenemen, en er is wereldwijd simpelweg meer te besteden.

goud

Er zullen meer en meer mensen bijkomen die hun geld aan andere dingen uit kunnen geven dan aan eerste levensbehoeften. Hele bevolkingsgroepen die ineens geld over gaan hebben om te sparen, te investeren of te beleggen. En dat zullen we ook gaan merken in de goudhandel, of specifieker, in de wereld van handelen in gouden munten.

Deze markt is al jaren in trek: zowel onder beleggers als ondernemers. Gouden munten worden als waardevol en interessant gezien, en dat niet alleen door de goudwaarde die deze munten bevatten. Het feit dat de meeste verhandelbare gouden munten ook interessant zijn op de markt van verzamelaars, maakt de aantrekkingskracht compleet. Maar wat maakt beleggen in gouden munten nu echt tot een slimme zet? Daar hebben we het over in dit artikel.

Waardevolle optelsom

Als je belegt in gouden munten, heb je een waardevolle optelsom in handen. Aan de ene kant heb je de goudwaarde: deze munten bevatten allemaal een bepaalde hoeveelheid goud. Veel bekende handelsmunten zijn bijvoorbeeld zogeheten ‘Troy Ounce’-munten; die bevatten per definitie om en nabij één troy ounce (31,103 gram) goud. En aangezien de goudprijs eigenlijk altijd gestaag blijft stijgen en zelden zakt (en zelfs als die zakt, is het miniem) blijft investeren in goud een slimme keuze. Andere bekende munten in de handelswereld zijn vooral in trek wegens hun verzamelwaarde. Ook het verzamelen van munten is over de hele wereld geliefd, en er zijn veel verzamelaars die een hoop geld over hebben voor die ene munt.

Het goede nieuws is dat veel beleggersmunten beide positieve punten bevatten. Ze bevatten zowel een goud- als een verzamelwaarde. Dus als je op het punt staat te beleggen, en je zoekt een wijze manier om dat te doen, is gouden munten kopen zeer aan te raden. Veel beleggers kopen munten, houden ze een (relatief korte) periode vast, om ze daarna, wanneer de goudprijs weer wat is gestegen, tegen een goede winst te verkopen. Andere beleggers kiezen ervoor hun gouden munten nog langer vast te houden, wat je bijna investeren kunt noemen. Over het algemeen geldt: hoe langer je goud bewaard, hoe meer het waard wordt. We kunnen bijvoorbeeld kijken naar de trend van de goudprijs: in de afgelopen eeuw zien we een grote stijgende lijn op de grafiek, met her en der slechts een minuscule afname.

En zo’n afname in de goudprijs heeft vaak niets te maken met het goud zelf: het heeft meer te maken met de handel eromheen, en daarmee met het menselijke karakter. Als er een crisis is, zal iedereen er alles aan doen om zo goedkoop mogelijk gedaan te krijgen wat hij of zij normaal ook doet. Investeerders schrikken terug, er gaan bedrijven over de kop. Al deze factoren schroeven de externe kosten van de goudhandel op. Transport wordt duurder, omdat er een kleiner aanbod is aan vervoerders. De productie wordt duurder, omdat er een kleiner aanbod is van producenten. Dit alles heeft er een enkele keer in de afgelopen honderd jaar voor gezorgd dat het minder winstgevend leek om te investeren in goud, en dat was dan terug te zien in de goudprijs.

Fortuinlijke beleggers

Maar juist tijdens deze afnames in de goudprijs zijn enkele beleggers ontzettend rijk geworden. Zij voorspelden dat het ‘dal’ waar de goudprijs zich in bevond van tijdelijke aard zou zijn, omdat zij kennis hadden van de goudhandel en goud in het algemeen. Deze beleggers hebben een goede inschatting gemaakt in een tijd dat iedereen zich juist terug trok, en kwamen met een grote winst uit de crisis.

We leven nu ook in een onstuimige tijd, en we hopen dat de crisis waarin wij ons nu wereldwijd bevinden van korte duur gaat zijn. Tot die tijd is het, als je slim wil beleggen, goed om te kijken naar de slimme beleggers van vroeger. Juist nu het even tegen lijkt te zitten, is het interessant om te beleggen tegen een relatief lage prijs. En laat de goudhandel dan net de meest stabiele handelsvorm zijn die er bestaat. Gouden munten zijn er in alle soorten en maten: van de meest zeldzame verzamelmunten tot een – ter ere van een jubileum – geslagen 2 euro munt. En elke munt is goed verhandelbaar. Of er nu een verzamelaar is die geïnteresseerd is, of een goudhandelaar die het goud over wil nemen. Investeren of beleggen in gouden munten is van alle tijden, maar juist nu zeker het overwegen waard.

Wil je meer weten over gouden munten kopen? Kijk dan even op de website van https://contant-inkoop-goud.nl/.

Algemeen

WOZ waarde Almere

Published by:

Freelance factoring

Ieder jaar stuurt de gemeente een beschikking naar jou als woningbezitter, met daarin de vastgestelde WOZ waarde Almere. Veel mensen schrikken wanneer zij deze beschikking ontvangen en zijn het dan ook niet eens met de beslissing van de gemeente. Maar liefst 30% van alle Nederlanders vindt de vastgestelde WOZ waarde van hun woning te hoog. Toch blijkt dat slechts 2% van deze groep daadwerkelijk in bezwaar gaat tegen de beschikking.


WOZ-waarde

De afkorting WOZ staat voor Wet (waardering) Onroerende Zaken. De vastgestelde WOZ waarde laat de geschatte marktwaarde van de woning zien op 1 januari van het voorgaande jaar. Toch hangt er meer af van de vastgestelde WOZ waarde Almere. De WOZ waarde die vastgesteld is voor jouw woning of bedrijfspand, bepaalt namelijk ook de hoogte van de belastingen en de gemeentelijke heffingen. Hieronder vallen de waterschapsbelasting, vermogensbelasting, roerende-ruimtebelasting, inkomstenbelasting en onroerendezaakbelasting (OZB).

Wat kan ik doen?

Het is mogelijk om in bezwaar te gaan tegen de vastgestelde WOZ waarde Almere voor jouw woning. Wanneer je dit wilt doen, dien je een bezwaarschrift in te dienen bij de gemeente Almere. Belangrijk is dat je dit op tijd doet. Je hebt namelijk na de datum van het ontvangen van de beschikking over de WOZ waarde, maar zes weken de tijd om een bezwaarschrift in te dienen. Wanneer het bezwaarschrift na deze termijn van zes weken pas wordt ingediend, wordt het niet meer in behandeling genomen door de desbetreffende gemeente.

WOZ waarde Almere bezwaar aantekenen?

Veel mensen zien het niet zitten om in bezwaar te gaan tegen de vastgestelde WOZ waarde Almere van hun woning. Vaak vinden mensen de procedure van het in bezwaar gaan omslachtig en ingewikkeld. Het in bezwaar gaan tegen de WOZ waarde hoef je ook niet alleen te doen. Er zijn verschillende gespecialiseerde bureaus, die jou kunnen helpen bij het in bezwaar gaan tegen de vastgestelde WOZ waarde voor jouw woning. Zij weten precies welke wegen er bewandeld moeten worden en zij kunnen jou helpen bij het opstellen van het bezwaarschrift. Daarnaast denken veel mensen dat het geen nut heeft om in bezwaar te gaan tegen de beslissing van de gemeente. Toch blijkt dat een groot aantal van de in behandeling genomen bezwaarschriften tegen de vastgestelde WOZ waarde Almere, als gegrond wordt verklaard. 

Akkoord met het bezwaar

Wanneer de gemeente het bezwaarschrift als gegrond verklaart, betekent dit dat zij het eens is met jouw bezwaarschrift. De WOZ waarde van jouw woning zal dan omlaag worden bijgesteld. Niet alleen de WOZ waarde zal dalen. Ook de uitgaven aan belastingen en gemeentelijke heffingen zullen omlaag gaan. Dit bespaart je een hoop extra kosten. Heb je de beschikking van de gemeente niet ontvangen en wil je toch weten wat de vastgestelde WOZ-waarde is van jouw woning? Jij als woningbezitter hebt altijd het recht om contact op te nemen met de gemeente, om navraag te doen over de WOZ waarde van jouw woning. Daarnaast kun je ook op internet de vastgestelde WOZ waarde van jouw woning zien. Dit kan op de website van het WOZ waardeloket of door met je DigiD in te loggen op ‘Mijn Overheid’. Bezwaarmaker kan je daarnaast ook kosteloos helpen met het bezwaar maken wanneer je denk dat de WOZ waarde Almere te hoog is.

Algemeen

Is beleggen iets voor jou?

Published by:

Steeds vaker krijg je te horen dat sparen geen zin meer heeft. Je kunt het ook zelf ondervonden hebben natuurlijk. Hoe dan ook is het geen goed teken dat je geen geld meer kunt verdienen met sparen. In sommige gevallen raak je zelfs geld kwijt als je het op je rekening laten staan. Daarom komt steeds vaker beleggen in beeld. Beleggen kan lastig zijn om mee te beginnen, maar wij hebben een aantal tips en tricks voor jou. Zo zijn er manieren waarop jij zelf niet eens hoeft te beleggen, maar je toch rendement kunt realiseren. Hoe dat werkt lees je nu.

Fondsbeleggen

Met fondsbeleggen krijg je de keuze uit verschillende vooraf ingestelde pakketten. Deze worden dan op basis van risico verdeeld. Hoe hoger het risico, hoe hoger het rendement kan zijn. Dat het een hoger rendement kan hebben is alleen een voorspelling. Het kan ook zijn dat dit helemaal niet zo is. Het belangrijkste als het gaat om beleggen is dat je vooraf genoeg research doet. Je moet goed vergelijken wat voor jou het meest rendabel is en waar jij je het beste bij voelt. Laat je daarom ook adviseren door echte specialisten als je nog niet veel van beleggen weet.

Beleggen bij een broker

Je kunt ervoor kiezen om bij een broker te beleggen. Je kunt bijvoorbeeld bij Brand New Day beleggen. Brand New Day is een van de nieuwe brokers die met een nieuwe visie op de markt zijn gekomen. Zo wilt Brand New Day ervoor zorgen dat beleggen voor iedereen toegankelijk is en je zelf kunt bepalen hoeveel risico je neemt. Brand New Day weet namelijk ook dat voor een beginner beleggen best lastig kan zijn. Daarom willen zij met hun pakketten ervoor zorgen dat je keuze genoeg hebt, maar dat het ook niet moeilijk voor je wordt gemaakt. Zeer interessant om eens naar te kijken als je wilt starten met beleggen. Begin vandaag nog met beleggen en boek je eerst succes!

financieel

Je eigen bedrijf financieren, hoe?

Published by:

Als je de ambitie hebt om je eigen bedrijf te beginnen, moet je natuurlijk eerst weten hoe je dit met de financiën gaat regelen. Ook moet je een plan hebben, etc. Er moet een hoop op papier staan voordat je kan gaan beginnen. Wij willen je vandaag graag wat tips geven die je wellicht kunnen helpen om je eigen droom te realiseren!

Inschrijven

De eerste stap die je moet zetten is je inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Je schrijft een plan van aanpak waar alles in staat wie jij bent, wat je gaat doen, jouw product en jouw plan hoe je dit op de markt wilt gaan zetten. Dat is natuurlijk ontzettend belangrijk, ook voor de Kamer van Koophandel hoe jij dit allemaal wilt gaan realiseren. Ook is het voor jezelf heel prettig als je alles hebt opgeschreven zodat je een richtlijn hebt hoe je alles binnen je bedrijf gaat aanpakken. In principe krijg je van de Kamer van Koophandel alleen het officiële briefje dat je je eigen bedrijf bent begonnen, maar voor de rest moet je het toch echt zelf gaan doen en ook op jouw eigen manier!

Beginnen

Waar moet je beginnen? Dit is een vraag die veel ondernemers zich afvragen op het begin. Je hebt ervoor gekozen om je ambitie te realiseren, maar je hebt op het begin geen idee waar dit nou begint. Dit is natuurlijk voor iedereen ook anders. De een begint een eigen zaak en regelt daar een pand voor terwijl de ander alles op onlinegebied gaat aanpakken en een website laat bouwen. Dit zijn voorbeelden van een begin. Ook kan je eerst alles op offlinegebied gaan voorbereiden en ervoor zorgen dat je voor een hele maand al content klaar hebt staan. Iedereen doe het op zijn eigen manier en elke manier is ook goed. Je moet alleen even ondervinden welke manier het beste bij jou past. Want die keuze kunnen wij uiteraard niet voor jou maken! De keuze is reuze.

Zakelijk geld lenen

Op het moment dat je niet weet waar je het geld vandaan moet gaan halen, kan je uiteraard een lening afsluiten. Er zijn meerdere mogelijkheden. Ook zakelijk geld lenen is tegenwoordig een ontzettend goede optie. Het zoeken van de juiste kredietverstrekker is soms nogal een zoektocht. Daarom zijn er altijd andere partijen die je graag willen helpen bij deze zoektocht. Dit is natuurlijk ontzettend fijn op het moment dat je geld nodig hebt om je ambitie na te leven.

financieel

Een hypotheek die bij je past

Published by:

Hypotheek Eindhoven

Wanneer je een huis koopt moet je wel een hypotheek hebben die bij je financiële situatie past, niet alleen nu maar ook voor de toekomst. Hypotheek Eindhoven heeft uitstekende adviseurs die je advies kunnen geven over welke hypotheek, en natuurlijk waarom je een bepaalde soort moet nemen. In een heldere uitleg vertellen en onderbouwen zij waarom een hypotheek de beste keuze is, hierbij wordt rekening gehouden met de toekomst. Nu de laagste lasten betekent niet dat de hypotheek ook over een aantal jaar nog voordelig is, zorgvuldig wordt er een keuze gemaakt. 

Hypotheek Eindhoven

Belangrijke punten van een hypotheek

Hypotheek Eindhoven heeft maar een doel en dat is de best passende hypotheek voor je te zoeken, nu een hypotheek betekent niet dat deze ook over tien jaar nog voordelig voor je is. Een helder advies hierover is belangrijk om ook in de toekomst met een goed gevoel te leven zonder in de financiële problemen te komen. Het is niet de bedoeling wanneer je onverhoopt geen werk meer hebt, je direct je huis moet verkopen omdat je deze niet meer kunt betalen. Daarom is roche.nl ijzersterk in het adviseren voor persoonlijk advies. 

Laat je begeleiden voor de aankoop van een woning

Natuurlijk komen er veel emoties kijken bij het kopen van een woning, zie je de woning waar je al een tijd naar op zoek bent kijk je vaak door de minpunten heen. Bij roche.nl kunnen ze je helpen met begeleiding voor het aankopen van je woning, soms is het verstandig om een professional naar de woning te laten kijken. Door het enthousiasme wat je hebt kun je dingen over het hoofd zien, maar ook voor het onderhandelen is de begeleiding een uitstekende keuze. Je droomhuis is pas je droomhuis als je ook een mooie prijs er voor betaald en zeker niet te veel.

financieel

Je geld langer vastzetten

Published by:

deposito sparen

Heb je geld wat je de eerstkomende tijd niet nodig hebt en wil je van een hogere rente profiteren dan een normale spaarrekening, met deposito sparen geniet je van een hogere rente. Je moet alleen wel zeker weten dat je het geld niet nodig hebt, tussentijds opnemen is namelijk niet mogelijk. Daar tegenover staat wel dat je een hogere rente krijgt op je spaargeld, je hebt verschillende termijnen hoe lang je het geld vast kunt zetten. In de meeste gevallen begint dit bij drie maanden, oplopend tot een jaar of langer. Hoe langer het geld vaststaat, hoe meer rente je krijgt.

deposito sparen

Wat houdt een depositorekening in?

Bij een depositorekening staat je geld voor langere tijd vast, daar tegenover krijg je van de bank een hogere rente. Waar je bij een normale spaarrekening je geld op kunt wanneer je dit wenst, is dit bij deposito sparen niet het geval. Neem je het geld voor de eindtijd op dan krijg je een boete van de bank. Op de website van sparen.com kun je precies zien welke bank je de meeste rente geeft. Het is ook niet mogelijk om tussentijds geld bij te storten, dan zal je een nieuwe depositorekening moeten openen voor het geld wat je bij wilt storten.

deposito sparen

Je geld bij een buitenlandse bank

Iedereen weet dat de laatste jaren in Nederland de banken niet zo royaal zijn met de rente die wordt gegeven, ook bij deposito sparen is dit helaas het geval. Je kunt je geld natuurlijk ook op een buitenlandse bank zetten, doorgaans zijn deze een stuk royaler met het geven van rente, let er alleen wel op dat je dezelfde garanties hebt als bij een Nederlandse bank. In de meeste gevallen vallen deze banken niet onder het Nederlandse garantiestelsel. Op sparen.com kun je eenvoudig zien onder welk land het garantiestelsel valt van de rekening waar je bij spaart.

financieel

Een lening afsluiten, zo pak je dat slim aan!

Published by:

Geld

Ben je van plan om een lening af te sluiten? Dan wil je natuurlijk dat je dit op de juiste manier aanpakt. Echter kan de wereld van leningen toch best wel eens ingewikkeld zijn. En juist daarom hebben we dit artikel voor je geschreven. Zo kun je zonder problemen je nieuwe lening afsluiten bij bijvoorbeeld Geld.nl, of een andere website. Lees dus vooral eens verder wanneer je hier meer over wilt weten.

Jouw nieuwe lening afsluiten

Het kan dus best een opgave zijn om een lening af te sluiten. Misschien merk je wel dat je het moeilijk vindt om de juiste optie te kiezen. Hoe dan ook, je wilt de beste keuze maken. Maar wat is nu de beste keuze voor je? Dit komt veelal neer op waar je een lening voor afsluit. Heb je bijvoorbeeld eenmalig een lening nodig? Of een doorlopend krediet? Dit zijn al de eerste keuzes die je wilt maken. Tevens zijn er natuurlijk meer zaken om in de gaten te houden. Zo wil je er zeker van zijn dat je de laagste rente zult betalen voor je lening. Deze rente is namelijk hetgeen wat het het duurste zal zijn. Je kunt verschillende aanbieders van leningen online met elkaar vergelijken. Op deze manier kom je er al snel achter wat voor jou de beste optie zal zijn. Maak hier dan ook zeker gebruik van, en zorg ervoor dat je de goedkoopste lening vindt.

Lening

Hypotheek nodig?

Published by:

Ga je een huis kopen? Ten eerste gefeliciteerd met de plannen voor het nieuwe huis. Hopelijk gaat dit allemaal voorspoedig. Ten tweede, waarschijnlijk heb je een hypotheek nodig. Waar moet je beginnen? Er zijn zoveel hypotheken, als je die allemaal gaat onderzoeken blijf je bezig. Was er maar een site waar je hypotheken kan vergelijken. Komt dat even goed uit, Hypotheek24 is nou precies zo een site. Hypotheek24 staat voor je klaar en heeft een aanbod uit meer dan 50 hypotheken waar je uit kan kiezen. Je kan zelf je eigen hypotheek regelen of je kan dit samen doen met de experts van Hypotheek24.

Hypotheekrente

Hypotheek24 vergelijkt hypotheken op basis van Hypotheekrente en voorwaarden, zodat jij de beste hypotheek voor jou kan vinden. Traditioneel (bij anderen hypotheken) kost een advies plus het regelen van je hypotheek (en een kopje koffie oftewel een gesprek voor meer informatie) bij elkaar 3000. Bij hypotheek24 krijg je het kopje koffie gratis en betaal je aanzienlijk minder voor je advies en het regelen, namelijk 1500 euro. Je kan ook nog zelf je hypotheek regelen bij Hypotheek24, dan krijg je geen advies en dat scheelt je 500 euro. 

Hypotheekadviseur

Wil je samen met Hypotheek24 je hypotheek regelen voor 500 euro meer maar inclusief een bijpassend advies? Dan krijg je van Hypotheek24 een Hypotheekadviseur. Deze gaat samen met jou het traject doorlopen. Hij/zij geeft jou een bijpassend advies dat specifiek voor jou is. Je adviseur gaat samen met je kijken naar wat je kan lenen, wat je kosten worden en welke hypotheek voor jou het beste is. Ze zullen alle stappen met je doornemen om ervoor te zorgen dat je met de beste hypotheek naar huis gaat. Kijk snel op Hypotheek24 voor meer informatie of om een vrijblijvend gesprek (kopje koffie) aan te vragen. 

Algemeen

Hoe krijg ik een juist overzicht van al mijn medewerkers?

Published by:

Beeld je even in. Een bedrijf met 40 medewerkers. Natuurlijk weet je niet alles over al je medewerkers maar wil je dit wel op het juiste moment bij de hand hebben of erin kunnen kijken. Daarom is het verstandig om voordat je iemand aanneemt al een register bij de hand te hebben maar ook wanneer je eenmaal iemand aangenomen hebt is het handig gegevens te hebben. Tijdregistratie personeel of te wel urenregistratie personeel is een goede optie voor het juiste overzicht van jouw medewerkers.

Personeel aannemen

Voordat je überhaupt een overzicht van de desbetreffende medewerker kan maken zul je eerst een persoon aan moeten nemen. Hiervoor is het wel makkelijk te weten waarop je moet letten voordat je iemand aanneemt, hier de tips:

  • Werving van personeel is erg belangrijk. Het begint al bij het goed schrijven van een juiste vacaturen, zo voorkom je sollicitaties van mensen die je helemaal niet zoekt.
  • Wij gaan ervan uit dat u sollicitanten op bezoek krijgt. Het is fijn te weten wat de achtergrond van de desbetreffende persoon is. Heeft deze persoon een schoon verleden? Zeker voor functies die integriteitsgevoelig zijn is het goed de sollicitant te screenen ook controleert u de identiteit van de werknemer.
  • Ook moet je het personeel opgeven bij de belasting en sluit je een arbeidsovereenkomst af die je vervolgens ook in het overzicht van de medewerker kan bewaren.

Werkzaamheden personeel

In een arbeidsovereenkomst staan afspraken die gemaakt zijn met de werknemer en werkgever over de werkzaamheden die de functie inhoudt. Hier is ook getekend dus moet de werknemer kunnen aantonen wat hij gedaan heeft. Een tijdregistratie voor personeel is hier een goede optie voor. Zo kan je perfect zien wat er in welk tijdsbestek wordt uitgevoerd door de werknemer. Dit kan je weer analyseren en verwerken in een rapport waardoor je een duidelijk en volledig beeld van de werknemer en zijn werkzaamheden krijgt. Zo zie je ook waarop je werknemer slechter presteert en waarop hij zichzelf dus nog moet verbeteren maar zie je ook waarop hij juist een uitblinker is en andere collega’s daarmee kan helpen.

Een juist overzicht van je medewerkers en hun werkzaamheden is de key tot succes. Zo zie je exact waarop je als bedrijf nog moet investeren en waarop je al volledig ontwikkeld bent. Zo kan je weten of er nog extra mensen moeten aangenomen worden omdat je werknemers al op volle toeren werken maar ook kan je zien of er juist nog meer werk verzet kan worden door werknemers zonder iemand aan te nemen.

Tijdregistratie voor personeel laat jou inzien wat jouw medewerkers uitvoeren en waarop je kan verbeteren. Een aanrader dus!

financieel

WOZ bezwaar, het overwegen waard

Published by:

Elk jaar ontvang je van de gemeente de WOZ-waarde van je woning of onroerende zaak in een zogenaamde WOZ-beschikking. Het behoort daarbij tot de mogelijkheden om zelf ook een globale berekening van de WOZ te maken, mocht je twijfels hebben over de beschikking die je hebt ontvangen. Steeds meer mensen dienen bij twijfel een WOZ bezwaar in, als zij de WOZ-waarde in de beschikking te hoog vinden.

Wat houdt de WOZ in?

De afkorting WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken en bevat de waarde van je woning of andere onroerende zaak. Deze ontvang je elk jaar, waarbij 1 januari van het voorafgaande jaar wordt gehanteerd als peildatum. De gemeente berekent de WOZ-waarde elk jaar opnieuw, en bepaalt aan de hand van de WOZ-waarde tevens de hoogte van de belastingen die je moet betalen. Het kan echter zijn dat de gemeente een andere beeld heeft van de hoogte van de WOZ-waarde dan jijzelf. In dat geval kun je een WOZ bezwaar indienen om deze bij te laten stellen.

Opbouw WOZ-Waarde

Zoals gemeld is de gemeente verantwoordelijk voor het bepalen van de hoogte van de WOZ. Ze kijkt hierbij naar een aantal zaken. Allereerst is de locatie of ligging van het pand van belang. Daarnaast wordt vanzelfsprekend gekeken naar de oppervlakte en de inhoud van de onroerende zaak. Tot slot kijkt de gemeente naar de verkoopcijfers van vergelijkbare panden in hetzelfde gebied. De gemeente heft na de waardebepaling van de WOZ rioolbelasting, waterschapsbelasting en onroerende zaakbelasting. Daarbij heft de Belastingdienst inkomstenbelasting. Hoe hoger de ingeschatte WOZ-waarde is, hoe hoger de af te dragen belastingen zijn. Dit is de belangrijkste reden waarom eigenaren van onroerend goed een Woz bezwaar indienen.

Het WOZ Waardeloket

Als je over wil gaan tot een bezwaarprocedure omdat je het niet eens bent met de ontvangen WOZ-waarde, dan kan het WOZ Waardeloket je hierbij helpen. Via dit kanaal kan eenvoudig de waarde van vergelijkbare woningen en/of onroerende zaken worden geraadpleegd. Dit is overigens wel gelimiteerd, dus het is zaak om de relevante panden te selecteren. Je vindt in het WOZ Waardeloket de WOZ-waardes, het bouwjaar en de inhoud en oppervlakte van de panden die je opzoekt. Let wel: deze gegevens zijn uiteindelijk ook afkomstig van de betreffende gemeente. 

Woz bezwaar zinvol?

Behalve het WOZ Waardeloket zijn er nog enkele manieren om zelf de hoogte van de WOZ-waarde te bepalen (deels betaald, deels kosteloos). Als je op basis van deze zaken de hoogte van je WOZ te hoog vindt, dan kun je bezwaar indienen bij de gemeente. Let er hierbij op dat je bezwaarschrift binnen zes weken na ontvangst van de WOZ-beschikking bij de gemeente moet zijn ingediend. Veel mensen vinden een dergelijke bezwaarprocedure te veel heisa. Het wordt echter online steeds makkelijker om een bezwaar in te dienen via de online diensten van de gemeente. Daarbij worden bezwaren, mits goed beargumenteerd, regelmatig gehonoreerd. Je kunt hiermee honderden, soms duizenden Euro’s per jaar aan belastinguitgaven besparen. Het moge dus duidelijk zijn dat, bij twijfel over de correctheid van je WOZ-waarde, een WOZ bezwaar erg zinvol kan zijn.

Laat je verder informeren via www.bezwaarmaker.nl, bekijk de mogelijkheden van een WOZ bezwaar en bespaar je mogelijk veel geld!