financieel

Wat kan overstappen.nl voor jou betekenen

Published by:

Er zijn veel redenen waarom mensen behoefte hebben aan wat extra geld. Denk bijvoorbeeld aan een verbouwing of een verduurzaming van je eigen woning, het inrichten van de kinderkamer, het kopen van die motor of dat andere buitenkansje wat zich nu voordoet. Geld lenen is een middel om deze wensen versneld in vervulling te laten gaan. Soms met de achterliggende gedachte dat je het geïnvesteerde geld snel terugverdiend door bijvoorbeeld besparing op je energierekening zoals bij het kopen van zonnepanelen of warmtepomp. Soms omdat je gewoonweg gelukkiger wordt nu je die aankoop alvast kunt doen. Zolang je even goed nadenkt voor het afsluiten van een lening, de voorwaarden in de gaten houdt en een goede vergelijking doet, kun je geen kat in de zak kopen. Er is altijd een lening verkrijgbaar die precies bij jou en je doel past.

Overstappen.nl helpt je de juiste lening te vinden

Overstappen.nl vertegenwoordigd een groot aantal kredietverstrekkers. Het doel daarbij is om iedereen die een lening wenst te laten profiteren van het vergelijken van leningen. Zo sluit je namelijk simpelweg de meest voordelige lening af. Door de vergelijker te gebruiken en je wensen in te vullen creëer je een eerlijk en betrouwbaar advies. Vervolgens kun je precies die lening kiezen die aansluit bij jouw wensen en behoeftes. Het afsluiten van een lening gaat overigens geheel online, je hoeft er niet de deur voor uit.

Geld lenen in een paar duidelijke stappen

Bij Overstappen.nl vraag je eenvoudig online een lening aan en weet je snel of je aanvraag akkoord is. Dankzij de vergelijker weet je inmiddels welke lening het beste bij je past. Je weet ook hoeveel je kunt lenen en wat de rentetarieven, de looptijd en de maandlasten zijn. Je vult de gevraagde gegevens in en verstuurd de aanvraag. Als je aanvraag door de kredietverstrekker wordt goedgekeurd ontvang je een vrijblijvende offerte terug. Als jij vervolgens akkoord gaat met de offerte, dan wordt je aanvraag door de gekozen kredietverstrekker beoordeeld. Soms moet je dan nog wat documenten aanleveren zoals een loonstrook of een intentieverklaring vanuit de werkgever. Als alles klopt, stort de kredietverstrekker direct het geld op je rekening en kun jij je doel gaan waarmaken.

Hoeveel kan ik lenen?

Het leenbedrag wordt door de kredietverstrekker afgestemd op basis van je persoonlijke situatie. Een lening is dus maatwerk. Aan de hand van verschillende gegevens stelt de kredietverstrekker het maximale leenbedrag vast. Factoren die beslissen hoeveel je kan lenen zijn onder andere:

– Hoogte van het inkomen

– Leeftijd

– Type dienstverband

– Gezinssamenstelling

– Openstaande leningen en BKR coderingen

financieel

Hulp om van je schulden af te komen

Published by:

Schuldhulpverlening

Het loopt niet altijd zoals je wilt op financieel gebied, je raakt je baan kwijt of nog erger een scheiding waardoor je in de financiële problemen komt. De Schuldhulpverlening lijkt nog de enige optie om weer gezond financieel te worden. Maar hoe start je dat op en gaat dat in zijn werk? Deco is een instantie die je helpt om het hele traject op te starten, zij bemiddelen ook met de schuldeisers om tot een akkoord te komen zodat je na verloop van tijd weer schuldenvrij bent.

Schuldhulpverlening

De eerste stappen die je zet

De eerste stap die je zet is natuurlijk de moeilijkste, je moet toegeven dat je er niet meer uitkomt. Na de aanmelding wordt het minnelijk traject ingegaan, dit betekent dat al je schulden in kaart worden gebracht. Schuldeisers worden op de hoogte gebracht, tevens wordt er een voorstel gedaan voor het traject om af te betalen. Gaan de schuldeisers niet akkoord dan is een stap naar de rechter helaas onvermijdelijk. Hier wordt gevraagd om een oplossing om toch tot een werkbare situatie te komen.

Schuldhulpverlening

Wanneer is het traject echt begonnen

Pas als alle schuldeisers akkoord zijn gegaan is het traject echt begonnen. Als er een schuldeiser niet akkoord gaat dan gaat het traject niet door.Het kan dan voorkomen dat een dwangakkoord tot stand moet komen, ook de weg naar het wettelijke traject kan worden gevolgd. Hierbij doet de gemeente een verzoek, de schuldhulpverlening zal je adviseren en bijstaan tijdens het project. De rechter bepaalt welke verplichtingen je hebt als je wordt toegelaten.

Zakelijk

Het leasen van een tesla model X, een slimme set?

Published by:

Het elektrisch rijden wordt meer en meer geïntegreerd. Natuurlijk een goede zaak, elektrische auto’s zijn beter voor het milieu, maken amper geluid en doen vandaag de dag niet meer onder qua snelheid en model ten aanzien van de auto’s op fossiele brandstoffen. De ultieme elektrische auto blijft toch wel de Tesla. Dit merk heeft als eerste het elektrisch rijden naar het niveau getild waarop we zaten te wachten. De actieradius en de snelheid van deze wagens leggen de bestuurder nauwelijks nog grenzen op.

Steeds meer laadpunten en een hoge actieradius zorgen voor meer elektrische auto’s

Met een Tesla kunt u gemiddeld al zo’n 500 kilometer afleggen voor u deze auto even moet opladen. Het opladen op een snel laadstation gaat daarbij zo snel dat u na een snelle lunch en een overheerlijke kop koffie alweer uw weg kunt vervolgen. Deze laadpunten zijn tegenwoordig door het hele land verspreid en u hoeft dus niet lang te zoeken naar een plekje waar u de elektrische auto even kunt opladen.

De aankoopprijs van een Tesla Model X of een andere elektrische auto

Iedereen weet dat het opladen van een elektrische auto vele malen minder kost dan het tanken van een auto op een fossiele brandstof. Daar komt nog bij dat u voor een elektrische auto geen wegenbelasting hoeft te betalen omdat deze goed is voor het milieu. Ook het onderhouden van een elektrische auto is goedkoper. Dankzij de elektromotor zijn er minder draaiende en bewegende delen in de wagen aanwezig dat de kans op slijtage ook aanzienlijk verminderd. Helaas is er één tegenvaller, juist door deze technische, milieuvriendelijke elektromotor wordt de aanschafprijs van een elektrische auto omhoog gedreven. Een elektrische auto kopen is dus op het eerste gezicht veel duurder dan het kopen van een gelijksoortige auto met fossiele brandstof. De oplossing is leasen! U hoeft dan het aankoopbedrag niet te betalen terwijl u wel gebruik kunt maken van een gloednieuwe en goedkoop rijdende elektrische auto. Momenteel is het leasen van een Tesla model X ook al mogelijk!

Waarom kiezen voor een Tesla Model X

Het leasen van een Tesla model X doet u omdat u graag gebruik wilt maken van een luxe elektrische auto die voorzien is van alle gemakken. Daarbij komt de Tesla Model X uit de test met de hoogste scores op veiligheidsgebied. Wanneer er gekeken wordt naar bijvoorbeeld de snelheid waarmee de Tesla Model X kan optrekken, dan is het zelfs zo dat er maar weinig voertuigen op de wereld zijn die hieraan kunnen tippen. Dit is natuurlijk ook te danken aan de nieuwe mogelijkheden die elektrische aandrijving met zich meebrengt. Het rijden in de Tesla Model X is dus leuk, prettig en veilig!

Zakelijk

Wees voorbereid met fiscaal en financieel advies

Published by:

fiscaal en financieel advies

Bereid je goed voor met fiscaal en financieel advies. Het is goed dat je je eigen zaken goed op orde hebt, maar het is ook belangrijk dat jij weet wat de voordelen zijn als je hulp kunt krijgen. Niet iedereen weet dat het kan, maar je kunt je vragen altijd aan ons stellen en dan voorzien wij je graag van advies op maat. Dit kan net hetgeen zijn wat jij en je bedrijf nodig hebben om er beter uit te komen. Maar ook is het voor jou prettig om te weten dat jij er niet alleen voor staat. Het geeft je wat meer houvast en je weet ook dat als er wat gaande is, dat je je vragen elders neer kunt leggen zoals bij ons. Deze kunnen wij dan voor jou uitzoeken en beantwoorden en dit kost jou dan veel minder tijd. Je kunt je aandacht dat bij je bedrijf houden en zo wordt alles toch geregeld voor je.  

fiscaal en financieel advies

Goed fiscaal en financieel advies

Steeds meer mensen winnen fiscaal en financieel advies in. Dit is alleen maar goed want je kunt er alleen maar van leren. Regels veranderen continu en wij zijn daarvan op de hoogte. Deze lichten wij dan graag aan je toe en zo weet jij ook wat de voordelen voor jou zijn! Hoe kan jouw bedrijf er nog sterker van worden? Wij kijken er graag naar en zien het als een uitdaging om daar aan mee te mogen werken.

fiscaal en financieel advies
Zakelijk

Ideeën voor verbeteringen in je bedrijf

Published by:

Af en toe sta ik er even bij stil en dan kan ik het eigenlijk even niet geloven. Zeker als ik terugdenk aan de begintijd, hoezeer ik gezwoegd heb en zeker ook de fouten die ik heb gemaakt. Maar ik heb behoorlijk wat doorzettingsvermogen en na jaren hard werken durf ik inmiddels wel te zeggen dat het goed gaat met mijn bedrijf. Sinds drie jaar is er zelfs sprake van behoorlijke groei. Inmiddels heb ik zeventien mensen in dienst en gaan we binnenkort verhuizen naar een ander pand. Een paar jaar geleden waren we ook verhuisd, maar inmiddels is waar we nu zitten ook te klein geworden. De verwachting is namelijk dat de groei zal doorzetten en we komend jaar nog een paar mensen erbij nodig zullen hebben. Het is het scenario dat ik zo ongeveer voor ogen had toen ik begon, maar toch is het dan heel bijzonder als je jaren later ineens beseft dat je daar bent. En dan komt de vraag: hoe nu verder? Want ik wil niet verslappen, maar blijven verbeteren en groeien. Ik hou altijd een lijstje in mijn telefoon bij van dingen die me te binnen schieten en waar ik wat mee wil. Graag deel ik een paar van die ideeën, want misschien helpt het jou ook verder met je eigen bedrijf.

Communicatie met meer kleur

Een van de dingen waarvan ik denk dat we het beter kunnen, is onze communicatie naar buiten toe. Nu zijn we nogal zakelijk en praktisch en ik denk dat het tijd wordt er meer gevoel in door te laten klinken, zodat we ons kunnen onderscheiden van concurrenten. Het is toch wel belangrijk een verhaal te hebben als bedrijf. Dat we in onze taal en het beeld dat we uitstralen een duidelijke boodschap over wie wij zijn, wat we doen en wat we van plan zijn. Ik vind ons nu nog wat kleurloos. Daarom wil ik binnenkort een brainstormsessie met een paar van mijn topmensen houden om die missie te gaan formuleren. Vervolgens wil ik er ook die lijn doortrekken naar onze communicatiekanalen. Wellicht is het nodig een nieuw logo te laten ontwerpen, de website in een ander jasje te steken qua kleuren en indeling en de webteksten te herschrijven.

Nieuwe leverancier

Ook wil ik even kritisch naar onze leveranciers kijken en bepalen of we tevreden zijn of dat het tijd is over te stappen. Het gaat me daarbij niet alleen om het besparen van geld, maar vooral ook of de kwaliteit geleverd wordt die we mogen verwachten voor het bedrag dat we betalen. Ik kwam op dat idee, omdat ik niet tevreden ben over de partij die op het moment nog ons bedrijfsafval ophaalt. Meerdere keren is het nu voorgekomen dat een volle afvalcontainer eindeloos bleef staan. We hebben dit gemeld en er is beterschap beloofd. Toch blijft het probleem voorkomen. Ik gun de opdracht dan liever aan een bedrijf dat goede service levert en gewoon zoals afgesproken een afvalcontainer ophaalt. Ik weet zeker dat er bedrijven zijn die zowel hun eigen bedrijf als hun klanten serieus nemen en er dus waarde aan hecht afspraken na te komen. Het is daarom tijd om over te stappen naar een andere leverancier. De verhuizing straks is daar een perfect moment voor. Dit zijn dus zo van die ideeën die mij dan te binnen schieten. Ik hoop dat het jou ook inspireert om af en toe de balans op te maken en kijken of je tevreden bent met hoe alles gaat en waar verbetering nodig is. Ik wens je groei toe met je bedrijf!

Verzekering

3 tips om te besparen op je verzekering

Published by:

In Nederland hebben we gemiddeld zo’n 8 verzekeringen per persoon(!). Met zoveel verzekeringen én een leven dat al duur genoeg is, is het prettig als je er wat geld op kunt besparen. Maar hoe kun je dat doen? In dit artikel geef ik je drie belangrijke tips. 

Blijf vergelijken!

We beginnen met de gouden tip: blijf vooral vergelijken. Veel mensen sluiten een verzekering af en kijken er vervolgens niet echt meer naar om. Dat is natuurlijk zonde, want het kan je per verzekering tientallen euro’s per jaar schelen. Daarnaast kan het zijn dat je verzekering niet meer aansluit op je actuele situatie, waardoor je bijvoorbeeld meer premie betaalt dan nodig is. Als je wil besparen op je verzekeringskosten, is het dus belangrijk om jaarlijks te blijven vergelijken. Om een scooter-, brommer- of autoverzekering te vergelijken kun je gebruikmaken van verschillende handige online tools. 

Verhoog het eigen risico

Aan het verhogen van het eigen risico zit natuurlijk wel een risico verbonden, maar je kunt er maandelijks gemakkelijk een aantal tientjes mee besparen. Heb je bijvoorbeeld een bepaalde zorgverzekering, maar maak je er vrijwel nooit gebruik van, dan kan het mogelijk geen kwaad om de eigen bijdrage te verhogen. Hierdoor bespaar je op de premie. Mocht er uiteindelijk wel een keer wat aan de hand zijn waardoor je aanspraak moet maken op de verzekering in kwestie, houd er dan wel rekening mee dat je mogelijk meer moet betalen.

Betaal jaarlijks in plaats van maandelijks

Het grootste gedeelte van de verzekerden betaalt de verzekeringspremie maandelijks. Dat is logisch, omdat de kosten zo worden gespreid over het jaar. Het kan je echter een paar procent schelen als je ervoor kiest om de verzekeringspremie in één keer te voldoen. Veel verzekeraars rekenen namelijk een toeslag voor het betalen in termijnen. Wil je dus besparen op je verzekeringskosten en kun je het je veroorloven? Betaal je premie dan in één keer. 
Ben je op zoek naar persoonlijk advies of wil je meer informatie over het besparen op je verzekeringskosten? Er zijn verschillende websites die je verder kunnen helpen. Naast bovengenoemde tips zijn er nog andere manieren om geld te besparen. Deze zullen we in een volgend artikel uitlichten.

financieel

Sparen: hoe doe je dat?

Published by:

Rente.nl

Spaargeld moeten we eigenlijk allemaal hebben. Je hebt het nodig voor onvoorziene uitgaven of voor een kind of ouder. Op rente.nl lees je alles over hoe je jouw spaargeld zo veilig en winstgevend mogelijk wegzet. Spaargeld kan namelijk zorgen voor nog meer spaargeld.

Rente.nl

De meest voorkomende spaardoelen zijn:

 • sparen voor een grote aankoop zoals een huis of een auto
 • sparen voor een kind, bijvoorbeeld voor een studie
 • sparen voor je pensioen

Rente ontvangen

Welke reden jij ook hebt om je spaargeld apart te zetten, je wil er natuurlijk altijd zoveel mogelijk rente over krijgen. Hoe hoger de spaarrente, hoe meer geld je ontvangt wanneer je het spaargeld niet opneemt. Hoewel de spaarrente historisch laag is, zijn er toch nog grote verschillen.

Een paar procenten

Je zult wel denken: hoeveel kan een verschil van 0,01 procent nu uitmaken? Nou, veel. Althans, als je veel spaargeld hebt. Een procent van honderd euro is misschien niet veel, maar een procent van een miljoen zeker wel. Het is dus altijd goed om de spaarrekening te kiezen met de meest gunstige rente. 

Rente.nl

Investeren op andere manieren

De lage spaarrente heeft een heleboel mensen afgeschrikt. Daarom wordt er ook steeds meer gekozen voor andere manieren van investeren. In plaats van je geld op een rekening te zetten kun je er bijvoorbeeld goederen van kopen. Goud is altijd een goede investering. Ook kunst heeft een blijvende hoge waarde. Sommige mensen investeren in klassieke auto’s. Je kunt je geld natuurlijk ook investeren in aandelen.

Algemeen

Ontdek de verschillende autoverzekeringen op de markt

Published by:

Wanneer u, uw auto wenst te laten verzekeren zult u kunnen vaststellen dat u daarvoor een beroep kunt doen op tal van verschillende soorten autoverzekeringen. De autoverzekering is in Nederland (net als in alle andere Europese landen trouwens) terug te vinden op de lijst met wettelijk verplichte verzekeringen. Dit betekent dat iedereen die met een auto de openbare weg op wil gaan deze dient te laten verzekeren. Dit kan gebeuren door middel van de basis autoverzekering, de zogenaamde WA-verzekering, maar er zijn ook nog andere mogelijkheden op de markt terug te vinden. Wilt u alvast graag een goed beeld krijgen van de verschillende autoverzekeringen waaruit u een keuze kunt maken? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat u daarvoor hier op deze pagina aan het juiste adres bent.

De wettelijk verplichte WA-verzekering

De eerste van de verschillende soorten autoverzekeringen die we aan u willen voorstellen is meteen ook de goedkoopste. Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven geldt er een wettelijke verplichting voor het verzekeren van een auto die in het verkeer wordt gebracht. Deze verplichting geldt specifiek voor het afsluiten van de WA-verzekering. Van alle autoverzekeringen die er op de markt zijn terug te vinden is het zo dat enkel en alleen de WA-verzekering op geen enkele manier schade aan de eigen auto indekt. Wat doet ze dan wel? Simpel, door gebruik te maken van de WA-verzekering is het zo dat alle schade die u aanbrengt ten opzichte van derden is ingedekt. Op deze manier kan de tegenpartij er dus altijd van op aan dat hij of zij bij mogelijke schade zal worden vergoed door uw verzekeraar.

Het afsluiten van de WA-verzekering is dus voldoende om u in regel te stellen met de wettelijke verplichting die geldt voor autoverzekeringen. Dit op zich is natuurlijk goed, maar het is altijd belangrijk om uzelf de vraag te stellen of u aan deze WA-verzekering wel voldoende heeft. In de praktijk kan er namelijk worden vastgesteld dat dit voor veel mensen helemaal niet het geval is. De WA-verzekering is dan ook eigenlijk uitsluitend voldoende wanneer u zich kunt vinden in één van de twee onderstaande situaties.

 1. U rijdt slechts zelden (lange afstanden) met de auto;
 2. U heeft ervoor gekozen om een goedkope, tweedehandse auto te kopen;

In beide bovenstaande gevallen is het zo dat mensen wel eens durven te concluderen dat het afsluiten van een beperkte of volledige casco-verzekering eigenlijk de meerprijs niet waard is. Geldt dat ook voor u? In dat geval is ervoor kiezen om de WA-verzekering af te sluiten mogelijks inderdaad de beste keuze.

De beperkte casco-verzekering

Tijdens het vergelijken van de verschillende autoverzekeringen op de markt zal op een zeker ogenblik ook de beperkte casco-verzekering ongetwijfeld worden overwogen. Het betreft hier eigenlijk de WA-verzekering welke is aangevuld met verschillende extra dekkingen. Deze extra dekkingen zorgen ervoor dat bepaalde vormen van eigen schade aan het voertuig alsnog kunnen worden ingedekt. Het gaat hierbij niet alleen om schade die wordt veroorzaakt door de weerelementen, maar wat bijvoorbeeld ook te denken van schade als gevolg van een inbraak? Eveneens interessant om te weten is dat ook glasschade door de beperkte casco-verzekering wordt ingedekt. Ook bij dergelijke schade hoeft u dus niet langer volledig zelf op te draaien voor de kosten die de herstelling met zich mee zal brengen.

Let wel, ook al is de beperkte casco-verzekering dan een meer uitgebreide autoverzekering, dit neemt niet weg dat eigen schade hierin nog steeds niet is ingedekt. Wilt u dat wel? In dat geval zult u daarvoor moeten kijken in de richting van de volledige casco-verzekering. Dit gezegd zijnde is het zo dat de beperkte casco-verzekering in de praktijk wel degelijk soms als alternatief voor de all-risk wordt afgesloten. Verschillende redenen kunnen hiervan aan de basis liggen. Het gaat hierbij onder meer om de volgende:

 1. Bij oudere voertuigen is de all risk autoverzekering afsluiten veelal geen optie meer;
 2. Voor auto’s die niet zoveel rijden is de beperkte casco-verzekering een voordelige optie;

Ondanks het feit dat de beperkte casco-verzekering de eigen schade aan het voertuig niet dekt kan ze dus zeker wel één van de interessantste autoverzekeringen op de markt worden genoemd. Zowel wanneer uw auto in een garage wordt geparkeerd als wanneer ze gewoon langs de straatkant wordt geplaatst is het mogelijk dat ze allerhande soorten schade oploopt. Is dat het geval? Dan wilt u natuurlijk niet volledig zelf voor de kosten moeten opdraaien. Het afsluiten van een beperkte casco-verzekering kan daarvoor zorgen.

De volledige casco-verzekering of de all risk

De duurste, maar tevens ook de meest complete van alle autoverzekeringen op de markt is de zogenaamde all risk autoverzekering. Een ander woord voor dit type van autoverzekering is de volledig casco-verzekering. Het betreft hier een autoverzekering waarbij u kunt rekenen op alle verschillende dekkingen die er maar op de markt zijn terug te vinden. Concreet betekent dit dat u door het afsluiten van dit type van autoverzekering bent verzekerd middels:

 1. De WA-dekking voor schade die wordt veroorzaakt tegenover derden;
 2. Alle dekkingen welke deel uitmaken van de beperkt casco-verzekering;
 3. Een extra dekking voor schade die u zelf aanbrengt aan uw voertuig;

Concreet betekent bovenstaande dus dat uw auto voor alle potentiële schade is ingedekt. Dit gezegd zijnde is het wel zo dat er niet onaanzienlijke verschillen bestaan tussen de diverse soorten all risk autoverzekeringen. Zo moet u niet alleen rekening houden met een mogelijk verschil op vlak van eigen risico, wat bovendien ook te denken van de wijze waarop de dekking wordt verleend? Het mag in ieder geval duidelijk zijn, ook wanneer u graag wenst te kunnen genieten van een complete casco-dekking is het altijd de moeite waard om de verschillende all risk autoverzekeringen op de markt even met elkaar te vergelijken.

Autoverzekeringen vergelijken loont!

Ongeacht welke van de verschillende autoverzekeringen op de markt u precies wenst af te sluiten, u zult altijd kunnen vaststellen dat het meer dan de moeite waard is om een vergelijking uit te voeren. Alleen door het vergelijken van de verschillende autoverzekeringen kunt u op het einde van de rit namelijk bepalen welke over de meest optimale dekkingen beschikt. Daarnaast zult u op deze manier uiteraard ook altijd kunnen rekenen op de scherpst mogelijke verzekeringspremie. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, bekijk zeker even grondig alle verschillende soorten autoverzekeringen die er bestaan voordat u een definitieve keuze maakt. Alleen zo kunt u vervelende verrassingen vermijden.

Voor verschillende soorten autoverzekeringen kijkt u op www.diks.nl.

financieel

Bitcoins kopen waarom?

Published by:

bitcoin

Bitcoins kopen waarom? vragen veel mensen zich af. Wat is precies Bitcoin? Bitcoin is een nieuwe munteenheid waarmee betaald kan worden (zoals de euro of de dollar) met het grote verschil dat deze munt niet afhankelijk is van een overheid en niet wordt gereguleerd door een persoon. We noemen dit ook wel gedecentraliseerd. Bitcoin is gemaakt door een individu (of een groep individuen, niemand weet dit precies) die zich verschuilt achter het pseudoniem “Satoshi Nakamoto”. Er is veel speculatie over de echte identiteit van deze Satoshi Nakamoto, maar tot op de dag van vandaag weet niemand echt wie er achter de oprichting van Bitcoin zit.

bitcoins kopen waarom

Bitcoin, hoe werkt het?

Bitcoin (en de overgrote meerderheid van cryptocurrencies die tot op de dag van vandaag bestaan) hebben hun basis verankerd in de “Blockchain” -technologie die echt revolutionair is. Deze technologie maakt het mogelijk, dankzij moderne ontwikkelingen in informatietechnologie en coderingstechnologieën, om een ​​gedecentraliseerd, beheerderloos en volledig computergestuurd betalingsprocessiesysteem te creëren. De belangrijkste financiële revolutie die door deze technologie wordt teweeggebracht, is dat we voor het eerst in de geschiedenis een valuta hebben die niet afhankelijk is van een enkele regulator of beheerder die er alle bevoegdheden over heeft. De Bitcoin-blockchain wordt ook als onmogelijk (of op zijn minst extreem moeilijk) beschouwd om te hacken omdat het een massale aanval op duizenden computers tegelijkertijd zou inhouden.

bitcoin-pyramide

Waarom zou ik vandaag Bitcoins moeten kopen?

Als je kijkt naar de grafiek van de afgelopen jaren, dan kan je zien hoe ongelooflijk veel de waarde van de Bitcoin al is gestegen. Mensen die tien jaar geleden Bitcoin kochten, kunnen nu miljonair zijn. Als antwoord op de Bitcoins kopen waarom vraag moet je dus begrijpen dat de Bitcoin slechts in het beginstadium is en dat het best zo kan zijn dat de Bitcoin over tien jaar wel tien miljoen dollar waard is. Nu instappen is dus zeker niet te laat. Ook is het gewoon erg goed om je spaargeld te spreiden: een gedeelte op je bankrekening, een gedeelte in aandelen en een gedeelte in Bitcoin.

adviseur financieel Zakelijk

Belangrijke aandachtspunten bij een BV oprichten

Published by:

aangifte

Wilt u graag een BV oprichten? In dat geval is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er verschillende eisen zijn waaraan u zult moeten voldoen. In eerste instantie is er bijvoorbeeld een notariële akte vereist voor het oprichten van een BV. Daarnaast is het ook bekend dat er statuten moeten worden opgemaakt en moet de onderneming in kwestie worden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Wilt u ook graag een BV oprichten, maar is het voor u niet helemaal duidelijk aan welke eisen u allemaal precies moet voldoen? Wij hebben de belangrijkste voor u uitgezocht en stellen ze op deze pagina graag aan u voor. 

 1. Welke eisen zijn er verbonden aan een BV oprichten? 

Wanneer u als ondernemer aan de slag gaat is het logisch dat er heel wat verschillende zaken op u afkomen. Omwille van deze reden kan het interessant zijn om in één beknopt overzicht te kunnen zien welke nu de belangrijkste eisen zijn voor een BV in oprichting. Het gaat hierbij om de volgende zaken: 

 • Er dient een notariële oprichtingsakte met statuten te worden opgesteld; 
 • Er moet start- en aandelenkapitaal voorhanden zijn; 
 • De functies binnen de BV moeten duidelijk zijn; 
 • Er moet een inschrijving gebeuren bij de Kamer van Koophandel; 

Bovenstaande aandachtspunten gelden voor een BV oprichten, maar het spreekt voor zich dat er ook na de oprichting nog heel wat punten zijn waar u rekening mee zult moeten houden. Zo dienen er jaarstukken te worden neergelegd en is er uiteraard ook nog het DGA-salaris. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, een BV oprichten gaat in de praktijk steevast gepaard met heel wat belangrijke factoren waar u rekening mee zult willen houden.

 1. Een BV oprichten bij de notaris 

Voor de oprichting van uw BV dient u altijd een notaris onder de arm te nemen. Deze notaris zal een akte voor de oprichting opstellen. Deze akte is wettelijk verplicht. Een belangrijk onderdeel van de notariële akte zijn de zogenaamde statuten. Ook deze zijn verplicht voor elke BV die wordt opgericht. In de statuten moeten onder meer de volgende zaken staan aangegeven: 

 • De naam evenals de vestigingsplaats van de onderneming; 
 • Het doel waarvoor de BV is opgericht; 
 • Het soort aandelen waar gebruik van wordt gemaakt; 
 • De regels voor een mogelijke overdracht van de aandelen; 
 • Het zeggenschap waar de aandeelhouders over beschikken;
 • De besluitvorming;
 • De blokkeringsregeling; 
 • De benoeming evenals het mogelijke ontslag van bestuurders;
 1. Welk kapitaal voorzien voor een BV oprichten? 

Om een BV op te kunnen richten moest u vroeger een behoorlijk startkapitaal voorzien. Dit kapitaal was vastgesteld op een bedrag van 18.000 euro. Tegenwoordig is deze gelukkig niet meer van toepassing. Een BV oprichten is tegenwoordig dan ook heel wat laagdrempeliger. Het verplichte startkapitaal dat u moet voorzien bedraagt dan ook slechts 0,01 euro. 

 1. Vergeet ook de inschrijving bij de Kamer van Koophandel niet! 

Bij een BV oprichten is het tot slot ook altijd van belang om rekening te houden met de inschrijving in de Kamer van Koophandel. Dit kan gebeuren tot maximaal één week na de oprichting van de vennootschap. U zult vervolgens op basis van uw inschrijving een zogenaamde KVK-nummer toegekend krijgen. Let wel, zolang uw BV nog niet is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel bent u volledig persoonlijk aansprakelijk.
Meer weten? Neem geheel vrijblijvend contact op met StamrechtBV.com