Ontdek de voordelen van verduisterende duo rolgordijnen

0

Ontdek de voordelen van verduisterende duo rolgordijnen

Ben je bezig met een restyling van je slaapkamer of wil je onderzoeken of er mogelijkheden zijn om meer privacy te creëren in je woonkamer? Dan zijn duo rolgordijnen een goede optie. Duo rolgordijnen zijn net iets anders dan rolgordijnen, omdat ze bestaan uit twee verschillende lagen stof, waarbij een doorzichtige en een ondoorzichte laag elkaar afwisselen. Bovendien kunnen de stroken over elkaar bewegen. Dat zorgt ervoor dat je in tegenstelling tot een rolgordijn uit één enkele stof, de mate van lichtinval en privacy kunt variëren. Dit maakt duo rolgordijnen een veelzijdige en praktische optie voor raamdecoratie voor iedere ruimte.

Duo rolgordijnen in de woonmaker 

De dubbele functionaliteit van dit type gordijnen maakt dat je eenvoudig kunt spelen met licht en privacy. In de woonkamer kan je bijvoorbeeld overdag het zachte licht laten binnenstromen door de transparante stof. Aan het eind van de dag vind je het wellicht prettig om wat meer privacy te hebben. Je verandert simpelweg de stand van de banen en bepaalt daarmee de mate van licht die binnenvalt, maar dus ook hoeveel inkijk je biedt. In die zin werkt het als een soort jaloezie, alleen heb je bij duo rolgordijnen meer flexibiliteit in het reguleren van de lichtinval en inkijk. 

Verduisterende rolgordijnen in de slaapkamer 

Wanneer je kiest voor de optie duo rolgordijnen verduisterend op maat verzeker je jezelf van een heerlijke nachtrust. Wanneer het tijd is om te slapen verzet je de stand van de stroken, waarmee je de kamer omtovert tot een rustige, verdonkerde ruimte. Het kan zijn dat er toch nog wat licht tussen de verduisterende stroken komt. Wil je de ruimte helemaal verduisteren, dan kan je kiezen voor duo rolgordijnen in combinatie met overgordijnen. Ook de sfeer van de slaapkamer belangrijk voor een ontspannen nachtrust. Je kunt kiezen uit diverse kleuren en designs, waardoor je de ruimte een mooie rustgevende look kan geven. De slimme functionaliteit en het eigentijdse en stijlvolle uiterlijk, maar het een perfecte optie voor de slaapkamer. 

Het bedienen van duo rolgordijnen

Wist je dat er verschillende mogelijkheden zijn voor het bedienen van duo rolgordijnen? Zo kan je kiezen voor een simpel, klassiek trekkoord of kiezen voor een meer geavanceerde techniek. Je kunt de gordijnen elektrisch bedienen met bijvoorbeeld een afstandsbediening, maar ook door middel van een app op je telefoon of Google Home. Dat maakt dat je ook bepaalde routines kan instellen voor de stand van de duo rolgordijnen. De keuze daarin hangt af van je persoonlijke wensen en je budget. 

Geef een reactie