Waarom starten met investeren in vastgoed?

investeren in vastgoed

De rente op een spaarrekening is al tijden enorm laag. Veel particulieren en beleggers zoeken daarom andere opties om hun geld veilig te stallen en er toch winst op te maken. Met het investeren in vastgoed wordt er geld geïnvesteerd in grond en bijbehorende gebouwen. Deze onroerende goederen worden verhuurd met het doel om uiteindelijk winst te maken. Maar waarom zou je ermee moeten beginnen?

Hoog rendement

Bij het investeren in vastgoed worden hogere rendementen gehaald dan als bij aandelen of bij sparen. Rendement wordt gecreëerd doordat er huur wordt betaald en de meerwaarde van het pand die stijgt. Met deze constante huurinkomsten kan een hypotheek worden van betaalt of juist weer nieuwe investeringen worden gedaan. De inkomsten van de huur zijn namelijk altijd hoger dan de kosten van de hypotheek waardoor eronder aan de streep altijd geld overblijft voor andere doeleinden. Daarnaast bent je zelf in staat om je vermogen te beheren. Het huis is in jouw bezit en jij bepaalt wat je er mee doet. Bij aandelen ben je meer afhankelijk van de variatie op de aandelenmarkt en prestaties van bedrijven.

investeren in vastgoed

Minder inflatie gevoelig

Ten tweede is investeren in vastgoed minder inflatie gevoelig. De materialen van het vastgoed stijgen mee met de inflatie. Hierdoor zullen de huurinkomsten ook samengaan met de actuele inflatie. Het pand zelf en dus ook de huur stijgen mee met de inflatie en vormt daardoor een ideale situatie dat de “inflatie hedge” genoemd wordt.

Voordelige belasting

Als laatste reden waarom je in vastgoed moet investeren is omdat de woning wordt gekenmerkt als een belegging wanneer je deze verhuurt aan anderen. Voor de belasting opgave hoef je alleen de WOZ-waarde minus de nog openstaande hypotheek door te geven aan de belastingdienst. Hier wordt er dus geen belasting geheven op de maandelijkse inkomsten van de huur.