Langer gezond werken

duurzame inzetbaarheid

Je kan er langzamerhand niet meer omheen, iedereen moet langer werken tot op een oudere leeftijd. De leeftijd dat je met pensioen mag stijgt, dus is het zaak om gezond en fit te blijven om met een goede gezondheid met pensioen te kunnen gaan. Een duurzame inzetbaarheid is nodig, om als werkgever ook je werknemers tegemoet te komen. Natuurlijk is de manier van werken ook sterk veranderd in vergelijking met vroeger, processen zijn geautomatiseerd en duidelijk zichtbaar om gezonder te kunnen werken. Banen verdwijnen, en er komen nieuwe bij om mee te gaan op een gezonde manier met automatisering.

Gemotiveerd blijven werken

Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk element binnen het werkproces, hierbij kunnen medewerkers tot de pensioengerechtigde leeftijd gezond blijven werken. Het is aan ons allemaal om dit te bereiken, een gezond bedrijf is ten goede van de maatschappij en de medewerkers. Omdat de uitstroom en de kennis van bepaalde aspecten harder gaat dan de instroom, wordt het een instabiel proces. Kennis op de werkvloer wordt minder, maar ook de sociale lasten nemen hierdoor toe. Het wordt een grotere uitdaging om bepaalde zaken voor elkaar te krijgen, met minder mensen moeten dezelfde werkzaamheden worden verricht.

duurzame inzetbaarheid

Ook medewerkers veranderen

Naast alle processen en manieren van werken veranderen natuurlijk medewerkers ook in de loop der jaren, zowel organisaties als medewerkers moeten flexibel zijn en zich aanpassen. Het leren van nieuwe vaardigheden is aan de orde van de dag, zonder te vergeten wat de ambities en wensen zijn van je medewerkers. Door te leren, wordt er een stukje geluk aangemaakt waardoor we beter kunnen presteren. Persoonlijke ontwikkeling is erg belangrijk, ook om het geluk van je medewerker te vergroten. Door duurzame inzetbaarheid te vergroten, kan een werknemer vaak gezonder en fitter langer werken. Als werkgever kun je hier je steentje aan bijdragen.