Hoe scheiden met kinderen verloopt

Scheiden met kinderen

Een huwelijk vindt meestal pas plaats als jij en de echtgenoot voelen dat je klaar bent om wettelijk verbonden te zijn. Deze mooie en speciale ervaring wil je dan ook delen met familie, vrienden of kinderen als die aanwezig zijn. Wel is het trouwen tijdens het hebben van kinderen voor sommige ouders lastig, omdat je het ook zo goed mogelijk wilt doen voor je kinderen. Als het huwelijk op een gegeven moment minder goed loopt en je denkt na over scheiden, zijn er wel kinderen in het spel waar je altijd rekening mee moet houden. Dan is het toch wat ingewikkelder om een goede beslissing te maken, scheiden met kinderen is nou eenmaal moeilijker. 

Scheidingen in Nederland

Een scheiding is natuurlijk nooit leuk, iedereen die aan een huwelijk begint wilt natuurlijk zo lang mogelijk samen blijven. Want niemand die een huwelijk aangaat, gaat van een scheiding uit. Toch gebeurd het uit elkaar gaan van koppels erg veel in Nederland. Jaarlijks vinden er zo’n 10.000 scheidingen plaats. Het uit elkaar gaan is op zichzelf is natuurlijk al erg genoeg en nooit leuk. Maar scheiden met kinderen in het spel is lastiger en moeilijk om mee om te gaan. Als jij en je echtgenoot kinderen samen hebben, is het belangrijk om voor jezelf te kiezen tijdens een huwelijk. Veel ouders blijven bij elkaar door dat ze samen kinderen hebben, en zijn dood ongelukkig. 

Scheiden met kinderen

Regels?

Jaarlijks trouwen er enorm veel mensen, per jaar trouwen wel duizenden mensen. Een huwelijk is natuurlijk iets heel moois en een hele bijzondere ervaring, dit doe je daarom ook niet zomaar. Maar naast deze trouwerijen gaan er jaarlijks ook veel mensen uit elkaar, waar ook scheidingen bij zitten met kinderen. Tijdens het scheiden met kinderen is het belangrijk dat er goede regels opgesteld zijn voor beide ouders. Zoals waar de kinderen gaan wonen en wanneer ze bij welke ouder zijn.