Een hypotheekadviseur NHP

overwaarde verzilveren

Stel je bent van plan om van een huur huis naar een koophuis te gaan, hier komen erg veel dingen bij kijken maar je wilt toch weten of het degelijk zou kunnen zijn dat je gaat kopen in plaats van huren. Dan is het erg handig om naar een hypotheekadviseur te gaan. Hypotheekadviseur NHP zorgt ervoor dat ze een kijkje nemen in jouw jaarlijkse financiën en kijken hoeveel hieruit komt, aan de hand daarvan kunnen ze zien of je genoeg verdient om per maand een gedeelte van je hypotheek te kunnen aflossen, hoe langer je er woont hoe groter de kans is dat je je huis met flink wat winst kan gaan verkopen, en dat zorgt weer voor extra spaargeld of geld wat je in je nieuwe toekomstige huis zou kunnen investeren. Bij in NHP helpen ze met je overwaarde verzilveren.

overwaarde verzilveren

Huren of kopen

Er is een heel makkelijk antwoord op de vraag of je beter kan huren of kopen. Het beste om te kopen, maar niet iedereen heeft het geld om een huis te kunnen kopen, dit komt omdat huizen tegenwoordig best wel prijzig zijn, en als jij een student bent is huren de logische keuze omdat je dan voor een paar honderd euro per maand ergens kan wonen wat dicht bij je studie zit. Een groot nadeel van huren is dat als je in je huurwoning trekt j3e de eerste maand dubbel huur moet betalen, dit noem je borg en krijg je als je weer het huis uit gaat ook weer terug. Daarom is het handig om een spaarrekening te hebben waar je deze borg al vanaf kan halen.

Samenwonen

Vaak zie je dat als je met een vriendin of vriend samenwoont het veel makkelijker is om te gaan kopen, dit komt natuurlijk omdat de meeste allebei een baan hebben dus heb je ook gelijk 2 inkomsten.