De noodzaak van een begrafenisverzekering. Zelfs als u al een levensverzekering heeft!

fiscaal en financieel advies

Een begrafenisverzekering is een soort levensverzekering die specifiek is ontworpen om de begrafenis en andere gerelateerde kosten te betalen. Deze kunnen de herdenkingsdienst zelf omvatten zoals de kosten van de gewenste plaatst en de muziek, evenals andere gerelateerde bijkomstigheden zoals de plek van het graf zelf exclusief de grafsteen, de bloemen, het laten drukken van de rouwkaarten en het vervoer voor de overledene en zijn of haar familie naar het graf.

Wat zijn de risico’s wanneer je geen begrafenisverzekering hebt?

Alles bij elkaar kunnen de kosten van een gemiddelde begrafenis vandaag de dag, samen met alle bijbehorende kosten, al beginnen rond de 10.000 euro afhankelijk van het type dienst waarvoor zal worden gekozen en de bijbehorende wensen van de overledene.

In sommige gevallen kan een reguliere levensverzekering al garant staan voor dit soort kosten, maar in veel situaties zijn de opbrengsten van deze polissen vaak al gereserveerd voor andere financiële behoeften. Daarom kan een uitvaartverzekering een uitstekende manier zijn om ervoor te zorgen dat ook voor deze grote kosten is gezorgd. Zonder een begrafenisverzekering zou het dus kunnen betekenen dat uw dierbaren deze uitgaven zelf moeten financieren; ofwel direct uit eigen zak, door hun eigen spaargeld aan te breken, of erger nog, door zichzelf in de schulden te steken.

De verschillende soorten dekkingen

De meest voorkomende keuze in de dekking voor de begrafenisverzekering is dan ook om te kiezen voor een verzekering met een polis van ergens tussen de 5000 euro en 25000 euro, wat een ruim bedrag kan zijn voor de afbetaling van de begrafenis zelf en andere gerelateerde uitgaven.

Soms voegt een begrafenisverzekering ook wat extra dekkingen toe aan de polis waar u voor zou kunnen kiezen in het geval er onverzekerde medische kosten, hospice-kosten en/of andere kosten aan het levenseinde verbonden zijn waarvoor het gezin verantwoordelijk zou kunnen zijn.