Voordelen van mediation bij Cander

Cander

Mediation bij Cander helpt bij het vinden van een oplossing bij een conflict tussen verschillende mensen. Vaak wordt hiervoor gekozen op het moment dat het gaat om een zakelijk of serieus conflict met grote gevolgen. Op het moment dat je kiest voor mediation wordt een derde partij betrokken bij het conflict. Deze partij zal het conflict aanhoren en als onafhankelijke partij helpen bij het oplossen van het conflict. Vaak wordt gezocht naar een oplossing die voor beide partijen voordelig uitkomt, maar dit is natuurlijk niet altijd mogelijk. Een mediation traject biedt een aantal voordelen die het aantrekkelijk maken om hiervoor te kiezen.

Cander

De vele specialisaties die mogelijk zijn

Een van de grootste voordelen aan een mediation traject is dat ze gespecialiseerd zijn in verschillende categorieën. Dit zorgt ervoor dat de derde betrokken partij ervaring heeft en dit maakt het slagingspercentage van het traject ook groter. Door de vele specialisaties is de kans ook groter dat je hier terecht kunt. Zo zijn ze gespecialiseerd in conflicten over scheiden met kinderen, scheiden, arbeidsmediation, familiemediation, zakelijke geschillen en overheidsmediation. De vele specialisaties zorgen ervoor dat je altijd de juiste hulp met de juiste ervaring zult krijgen tijdens je mediation traject.

De voordelen van mediation in het algemeen

Mediation biedt over het algemeen ook al een hoop voordelen vergeleken met de juridische aanpak van conflicten. Het eerste voordeel is dat mediation vaak een stuk sneller mogelijk is, maar ook minder geld kost. Daarnaast gaat het bij mediation vaak ook om het samen komen tot een oplossing. De derde partij helpt hier alleen een handje bij, waar nodig. Als je een conflict gelijk juridisch wilt oplossen, bepaalt de rechter over het lot en de uitkomst van de zaak en heb je hier zelf weinig tot geen inspraak in. Voor een conflict wat door goed samen te praten opgelost kan worden, is mediation dus de perfecte oplossing.