Ziektekostenverzekering afsluiten? Dit is waar je op moet letten!

ziektekostenverzekering afsluiten

Een ziektekostenverzekering afsluiten lastig? Niet als je weet waarop je moet letten. Dat kan je zomaar een besparing opleveren of extra kosten vanwege een beperkte dekking bij ziekte voorkomen. Laten we er snel induiken om uit te zoeken wat voor jou belangrijk is bij het kiezen van een goede ziektekostenverzekering.

Kies voor een online zorgverzekering

Steeds meer zorgverzekeraars bieden de optie online aan. Waarbij je geen post meer van je verzekeraar zal ontvangen. Alle berichtgeving gaat digitaal. Dit kan via e-mail als je portaal zijn. Op deze manier communiceer je veel sneller met je verzekeraar. Ook als er vragen over correspondentie is of je een declaratie wilt indienen.

Wanneer je voor een online zorgverzekeraar kiest ben je veelal ook goedkoper uit. Omdat er geen post meer verstuurd hoeft te worden. Op deze manier kan de verzekeraar per jaar veel geld besparen. Dit komt ten goede van de premie die je maandelijks moet betalen. Vind eenvoudig de goedkoopste zorgverzekering via Zorgkiezer.nl.

Verhoog je eigen risico vrijwillig

Minder premie betalen door je verplicht eigen risico te verhogen met een vrijwillig eigen risico voor zorg. Leuk en aardig maar niet altijd de beste keuze. Het is als je zorg nodig hebt een sigaar uit eigen zak. En die kan behoorlijk oplopen. Daarbij moet je echt de vraag stellen of je het kunt betalen als je zorg nodig hebt. Het moet natuurlijk niet zijn dat je zorg die je nodig hebt gaat uitstellen omdat je het niet kunt betalen. 

Welke aanvullende verzekeringen kies je

Er zijn veel aanvullende verzekeringen. Waardoor je de aanvullende verzekering helemaal op je persoonlijke wensen kunt afstemmen. Goed om te weten en mee aan de slag te gaan dus. Om uit te zoeken welke zorgbehoefte je hebt, wat je wel of niet wilt verzekeren en of de kosten opwegen tegen de voordelen. 

Opzeggen van je verzekering

Tot slot is het goed om je huidige verzekering op een goede manier te stoppen als je bent overgestapt. Hoewel de meeste nieuwe verzekeraars dit voor je uit handen nemen is het goed toch ook zelf even te kijken. Zo dienen sommige aanvullende verzekeringen apart van elkaar te worden opgezegd.

Er is dus veel waarop je moet letten bij het afsluiten van je verzekering. Je wilt goed en betaalbaar verzekerd zijn en als het even kan ook nog eens profiteren van de beste service en dienstverlening. Vergelijken helpt, elk jaar opnieuw!