Wat zijn de kosten van een bouwkundige keuring?

kosten bouwkundige keuring

Er zijn uiteenlopende factoren die invloed uitoefenen op de kosten van een bouwkundige keuring. Desalniettemin is het mogelijk een indicatie te geven van de kosten, mits je rekening houdt met het feit dat de kosten kunnen verschillen van geval tot geval. Je kunt grofweg denken aan een prijskaartje van 275 tot 425 euro. Gelukkig is een bouwkundige keuring inplannen zo gedaan.

De keuze voor een bureau

Uiteraard zijn de kosten van een bouwkundige keuring afhankelijk van de staat van het pand. Maar hiermee is nog niet heel het verhaal verteld. Wat dacht je van de keuze voor een specifiek inspectiebureau? Elk bureau hanteert namelijk andere tarieven. Bureaus met meer aanzien vragen over het algemeen een hogere prijs dan nieuwkomers op de markt. Door vrijblijvend offertes aan te vragen verkrijg je inzicht in het geld dat aanbieders vragen voor de dienst. Je kunt absoluut kosten besparen door je goed te verdiepen in de diverse aanbieders van bouwkundige keuringen. Idealiter kies je een bureau uit dat een fantastische kwaliteit met een lage prijs combineert. Dit vereist echter wel het nodige zoekwerk. Daar tijd geld is, is het aan de lezer zelf om te bepalen in hoeverre hij of zij hier tijd in wilt steken.

Het onderlinge verschil tussen verscheidene bureaus

Bureaus verschillen onderling als je de uitrusting van de inspecteurs observeert. Waar de ene inspecteur met een ladder en een schroevendraaier aan komt zetten, verschijnt de andere inspecteur met een videoscoop, ventilatiemeter en vochtmeter. Dit bepaalt in hoge mate de prijs die het bureau vraagt voor hun diensten. Bovendien is de snelheid waarmee een inspecteur werkt zeer bepalend voor de hoogte van de prijs. Zeker als de inspecteur met een uurloon werkt in plaats van het rekenen van een geldbedrag per klus.

Veel factoren

Zodoende zijn er veel factoren om rekening mee te houden als je een bouwkundige keuring wilt laten uitvoeren op jouw pand. Welk bureau kies je uit? Wat is de uitrusting van de inspecteur? Wat is de staat van jouw pand? Bovendien is het van belang hoe lang de inspecteur bezig is met zijn of haar taak. Meer weten? Een kijkje op Huiskeur kan helpen om meer inzicht te krijgen in de kosten van een bouwkundige keuring.