Arugam Bay is het ontdekken waard!

Arugam Bay

Arugam Bay ligt op het eiland Sri Lanka, onder India. Het is een van de meest bijzondere plekken van Zuidoost Azië, en het krioelt er bovendien nog niet van toeristen. Wat deze plek kenmerkt is de relaxte sfeer, de prachtige ongerepte natuur, de pittoreske stranden en de authenticiteit van de bevolking. Daarnaast staat de baai bekend om de surfers die er rondlopen. Menig bezoeker die in Arugam Bay is geweest is zeer te spreken over de sfeer die er heerst en de mogelijkheden om te surfen. Want zeg nou zelf, waar is het qua watersport nou beter vertoeven dan hier?

Arugam Bay

Tips voor je verblijf

Als je in Arugam Bay bent is er natuurlijk nog veel meer te doen dan alleen een beetje met je surfplank rond paraderen. Er zijn namelijk ontzettend veel gezellige barretjes op het strand, waar je lekker kunt genieten van een welverdiende cocktail, bijvoorbeeld na een mooie wandeling door de jungle. Zoals je ziet, er is voor iedereen wel wat om van te genieten. Als je echt in een avontuurlijke bui bent, dan kun je mee op een open water tour. Je wordt dan meegenomen aan boord van een authentieke boot, die je meeneemt naar de mooiste plekjes aan het water. Bij elke stop krijg je de gelegenheid om een beetje te snorkelen; misschien maak je wel vrienden met de zeeschildpadden daar!

Rotsen beklimmen en uitgaan

Het landschap van Arugam Bay kenmerkt zich door de verscheidenheid. Dat wil zeggen: de natuur is er erg divers. Er zijn stranden, maar ook jungles en gebergten. Daarom is het natuurlijk leuk om, naast een dagje zwemmen en een jungle tour, ook eens de rotsen te trotseren. Een gids neemt je mee naar de Elephant Rock en daar begint de klim. Eenmaal boven kun je genieten van een prachtig uitzicht over de gehele baai. Ben je uitgekeken? Dat klauter je weer naar beneden en kun je als je zin hebt ook nog even uitgaan. Er valt genoeg te beleven op Arugam Bay, neem dus een kijkje op 27dagenvakantie.nl om inspiratie op te doen voor jouw reis!