Bestaan betaalde enquetes?

Vanuit huis betaalde enquetes invullen en zo een inkomen bij elkaar sprokkelen. Dat zal voor veel mensen toch wel ideaal klinken. Is het immers niet van velen het doel om met weinig moeite geld te verdienen? Bovendien zouden veel mensen het liefst nooit meer voor een baas werken. Maar betaalde enquetes, is dat nu iets wat echt bestaat? Het klinkt een beetje te mooi om waar te zijn en dan is het altijd goed om achterdochtig te worden. Op internet worden immers vaak gouden bergen beloofd, zonder dat hier ook maar iets van waar is. Dus hoe zit het hier nu precies mee?

Betaalde enquetes

Laten we eerst maar met het belangrijkste punt beginnen, bestaan er nu echt websites waar je betaalde enquetes kunt invullen? Jazeker, die bestaan! Sterker nog, er zijn er best wel veel. Het is dan ook zeker mogelijk om hier geld mee te verdienen. Maar dan is je volgende vraag waarschijnlijk: hoeveel geld kan ik hier nu mee verdienen? Dat is sterk afhankelijk van de site of het panel waar je lid van wordt. De verdiensten kunnen sterk uiteenlopen, net als de tijdsinvestering die er van jou gevraagd wordt. Het is daarom ook aan te raden om eerst wat meer onderzoek te doen naar betaalde enquetes. Je wilt bijvoorbeeld weten van panels:

  • of ze ook een welkomstbonus hebben
  • hoeveel ze per vragenlijst aan je uitbetalen
  • op welke manieren je uitbetaald kunt worden
  • bij welke hoeveelheid punten je een uitbetaling aan kunt vragen
  • hoe snel er uitbetaald wordt

Nu is het zo dat een welkomstbonus leuk is, maar het is natuurlijk geen bepalend punt om wel of niet lid te worden van een bepaalde enquêtewebsite. Een dergelijke bonus is immers maar eenmalig. De andere genoemde punten zijn belangrijker om op te letten. Het invullen van betaalde enquetes is leuk, maar als je maar een paar cent krijgt terwijl je wel veel tijd eraan moet besteden wordt het toch echt minder interessant.

Verhouding tijd/verdiensten

Dat is dan ook een vraag die veel mensen stellen: hoeveel krijg je uitbetaald ten opzichte van de tijd die je er in steekt? Dat is voor alle betaalde enquetes weer anders. Sommige panels bieden een heel interessante beloning, terwijl het bij andere eigenlijk niet echt de moeite waard is om er je tijd aan te besteden. Je kunt de vragenlijsten dan natuurlijk wel gewoon invullen omdat je dit leuk vindt om te doen, maar veel zul je er dan niet mee verdienen. De tijdsinvestering ten opzichte van de verdiensten is dus een belangrijk aandachtspunt. Maar ook de manier waarop je betaalde enquetes uiteindelijk uitbetaald krijgt. Bij sommige websites kun je kiezen voor een bankoverschrijving, maar bij de meesten krijg je uitbetaald in cadeaubonnen van diverse webshops. Bestel jij nooit iets bij die shops, dan is het natuurlijk niet echt interessant om hier cadeaubonnen voor te sparen. Sommige websites betalen bovendien past uit als je een hoog bedrag bij elkaar gespaard hebt of ze doen er heel lang over om de uitbetaling te verwerken. Wil jij weten welke panels voor betaalde enquetes nu echt financieel interessant zijn? Kijk dan eens op de site van geldgenius, die hebben verschillende sites beoordeeld en voor je op een rijtje gezet!

Lees meer…