Welke subsidie kan ik aanvragen voor mijn verbouwing?

Verbouwen en subsidies, hoe zit dat precies? Het is een vraag die veel mensen door hun hoofd hebben spoken wanneer zij hun woning gaan verbouwen. Er zijn in ons land veel subsidies waar je gebruik van kunt mak4en, maar de meesten zijn bij het grote publiek onbekend. Soms kun je met een aantal kleine aanpassingen al een subsidie krijgen. Dat is toch ineens een stuk leuker in je portemonnee!

Landelijk en lokaal

Je hebt in Nederland twee verschillende soorten subsidies: de landelijke en de lokale subsidie. De landelijke subsidie geldt in het hele land, de lokale alleen in de betreffende gemeente. Je kunt bij jouw gemeente checken welke specifieke fondsenwerving zij aanbieden. Er zijn enorm veel verschillende subsidies. Zo heb je onder andere subsidies voor:

  • Het verwijderen van asbest
  • Het isoleren van je woning
  • Zonnepanelen
  • Het installeren van een warmtepomp
  • Het aanleggen van een groen dak
  • Rijksmonumenten

Welke subsidie?

De volgende vraag die door je hoofd spookt is: ‘Welke subsidie kies ik dan?’. Om de juiste subsidie voor jouw project te vinden is het een slim idee om subsidieadvies aan te vragen. De mensen die je een advies gaan geven zijn gespecialiseerd in alle verschillende soorten subsidies die je je kunt bedenken. Zo kun je jouw wensen doorgeven en je zult een passend advies binnen krijgen. Zo hoef je niet meer en bij de gemeente en bij de landelijke overheid langs te gaan om al die verschillende subsidies te checken. Dat scheelt een hoop tijd!