Wat zijn de best betaalde beroepen in Nederland?

Veel geld rijk

Als je bezig bent met het maken van de studiekeuze ben je vast ook benieuwd in welk vakgebied je het beste loon in het verschiet hebt. Het is natuurlijk logisch dat je als leidinggevende meer verdient, maar dit zijn ook de inkomens die het meest variëren. Dat komt omdat het afhankelijk is van bijvoorbeeld het bedrijf waar ze werken of hoeveel mensen ze onder zich hebben. Daarom wordt hier juist gekeken naar de salarissen van functies die beter met elkaar zijn te vergelijken: de beroepen die direct in het verlengde van je studie liggen. In deze blog lees je meer over een paar van de best betaalde beroepen.

Accountant

Alhoewel het inkomen van een accountant heel veel kan variëren op basis van werkervaring en het type opdrachten is dit een baan waarin je kan doorgroeien tot één van de hoogste salarissen. Als zeer ervaren accountant kan je doorgroeien tot een bruto salaris van een slordige 160.000 euro per jaar. Ben jij nog op zoek naar een Accountant voor jouw bedrijf? Kijk dan hier voor een Accountantskantoor Genemuiden, Accountantskantoor Amsterdam of Accountantskantoor Zwolle.

Piloot

Als piloot draag je de verantwoordelijkheid over de veiligheid van alle inzittenden van het vliegtuig. Bij veel verantwoordelijkheid past ook een hoog inkomen. Het inkomen van een piloot laat dan ook weinig te wensen over. Met laag salaris van 100.000 euro bruto per jaar en doorgroeimogelijkheden tot een bruto jaarsalaris van 200.000 euro kan je wel stellen dat de grote verantwoordelijkheid goed wordt gecompenseerd.