Wat is NFT en waar moet je rekening mee houden?

Beleggen cursussen reviews

Vraag jij jezelf altijd af wat is NFT? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. We zullen op deze pagina alles vertellen zodat jij de vraag wat is NFT eenvoudig zelf kunt beantwoorden. Daarnaast zullen we je nog meer informatie geven over NFT in het algemeen. Wat kost het om een NFT te maken en het behalen van leuke rendementen zullen allemaal in dit blogje de revue zien passeren. Heb jij nog additionele vragen omtrent dit onderwerp? Stel deze dan gerust aan een expert zodat je zeker weet dat je de juiste keuze zult gaan maken.

Als eerst wat is NFT?

Als eerst wat is NFT? NFT staat voor Non-Fungible Token. Dit is een digitaal eigendomscertificaat die niet inwisselbaar en onvervangbaar is als het gaat om digitale producten. Door dit certificaat kun je ervoor zorgen dat een digitaal object, bijvoorbeeld een afbeelding, geregistreerd wordt door blockchain waardoor jij als enige de eigenaar bent van deze afbeelding. Het stelt je dus in staat om als enigste over een stukje digitale kunt te beschikken. Het voordeel hiervan is dat de waarde kan stijgen waardoor het mogelijk is om hier winst mee te behalen. Wist je bijvoorbeeld dat een plaatje van de Bored Ape Club minimaal 300.000 euro waard is, terwijl je deze in het begin voor zo’n 10.000 euro kon kopen? 

Wat kost het om een NFT te maken?

Nu je antwoord hebt op wat is NFT, is het goed om te weten wat het kost om een NFT te gaan maken. Het ontwikkelen van een eigendomsrecht op je eigen digitale pictogrammen is gratis. Echter, als je het gaat verkopen, dien je een commissie af te staan van 2,5 procent. Heb jij een leuk idee in gedachten die je wilt gaan uitwerken in de vorm van een NFT? Dan is dat dus goed te doen. Ben jij zelf geen grafisch vormgever? Geen probleem! Je kunt via verschillende websites eenvoudig een specialist inschakelen die ervoor gaat zorgen dat  jouw idee werkelijkheid wordt. 

Investeren in een NFT

Tot slot is het naast wat is NFT ook goed om te kijken naar de mogelijkheden om in deze producten te gaan investeren. Als je namelijk besluit om vroegtijdig in een bepaalde crypto te stappen, kan het voorkomen dat jij enorm veel voordeel hieruit behaald. Diverse case studies hebben al aangetoond dat je enorm veel rendement hiermee kunt behalen, maar hierbij is het wel goed om te weten wat je allemaal doet. 

Om deze reden is het aan te raden om een cursus te volgen die jou in staat stelt om zelfstandig aan de slag te gaan hiermee. Zo weet je zeker dat je geen verkeerde keuze maakt, die eventuele financiële gevolgen met zich mee brengt. Daarnaast is het tot slot ook altijd aan te raden om te investeren in NFT’s met geld dat je kunt missen. Het zou immers zonde zijn als je jouw salaris in een keer investeert in een NFT die alleen maar minder waard wordt.