Wat is Interim Finance?

Interim finance is een belangrijk instrument dat veel bedrijven en ondernemingen gebruiken voor financiële ondersteuning. Het is een tijdelijke oplossing die vaak wordt gebruikt om de liquiditeit van het bedrijf te vergroten of om een nieuwe investeringsstrategie te lanceren. Deze blogpost zal uitleggen hoe interim finance werkt en waarom het zo nuttig is voor bedrijven in Nederland.

Wat is het?

Interim finance is een kortetermijnoplossing die bedrijven helpt bij hun cashflow-problemen. Het kan helpen om de liquiditeit van het bedrijf op korte termijn te vergroten door middel van een tijdelijk krediet. Dit krediet kan worden gebruikt om investeringen te doen, salarissen en facturen te betalen of groei te stimuleren.

Door wie wordt het aangeboden?

Interim finance wordt vaak aangeboden door bankinstellingen en financiële instellingen zoals FELLER met behulp van verschillende instrumenten, zoals leningsovereenkomsten, obligaties en effectentransacties. Deze instrumenten zijn beschikbaar voor elk type bedrijf en bieden flexibiliteit om investeringen op maat te doen. Met interim financiering kunnen bedrijven ook overbruggingskapitaal aantrekken om hun financiële situatie op de korte termijn te stabiliseren totdat er meer duurzame bronnen beschikbaar zijn.

Interim finance als strategisch instrument

Interim finance wordt ook gebruikt als strategisch instrument voor investeringen in nieuwe markten, productlijnen of technologieën. Door middel van interimfinanciering kan eenvoudig geld worden toegevoegd aan het bestaande budget waardoor er meer ruimte ontstaat voor innovatie en groei van het bedrijf. Bovendien kan interimfinanciering ook helpen bij het voorkomen dat middelgrote of grote bedrijven failliet gaan als ze in financiële problemen raken voordat ze toegang kunnen krijgen tot meer structurele bronnen van financiering, zoals leningsovereenkomsten met lage rente of kapitaalinjecties van investeerders.