Wat is commercieel vastgoed? En waar moet je op letten bij het investeren?

commercieel vastgoed

Er zijn meerdere manieren om te investeren. Je hebt waarschijnlijk al eens van een paar gehoord. Maar een manier waar je misschien minder over hebt gehoord is het doorverkopen of verhuren van commercieel vastgoed. Maar wat is dat eigenlijk? En waar moet je op letten als je besluit erin te investeren?

commercieel vastgoed

Wat is het?

Bij dit begrip kan je denken aan het aankopen en verkopen van vastgoed met een commercieel doeleinde. Dit betekent eigenlijk dat het doel is om ermee winst te maken. Dit vastgoed wordt dan niet voor eigen gebruik gebruikt. Dit doel kan je behalen door het verhuren of doorverkopen van dit vastgoed. Onder dit vastgoed vallen meestal: bedrijfsobjecten, woonhuizen en andere gebouwen. Niet alleen woonhuizen vallen hieronder, maar ook vakantiehuizen tellen mee. Ook hotels en kantoren kunnen hieronder vallen. Grote bedrijven, winkelketens en beleggers hebben in sommige gevallen een grote vastgoedportefeuille kunnen opbouwen met dit type vastgoed.

Waar moet je op letten?

Bij het investeren in commercieel vastgoed moet je op een aantal dingen letten om meer zekerheid te hebben dat je er winst mee kan maken. Onder dit type vastgoed vallen verschillende vastgoedobjecten, de eerste vraag is dus eigenlijk: In welk vastgoedobject ga je investeren. Bij de meeste vastgoedobjecten is locatie een erg belangrijk onderdeel. Als een kantoorruimte ver weg van het treinstation staat, dan moeten mensen met de auto komen. Afhankelijk van jouw doel met je hier goed naar kijken.