Waarom investeren in debiteurenbeheer loont

Debiteurenbeheer is een veelomvattende administratieve taak die veel tijd in beslag neemt. Investeren in de automatisering ervan bespaart niet alleen geld maar ook een hoop tijd. Tijd die je medewerkers aan andere zaken kunnen besteden. Bijvoorbeeld het onderhouden van persoonlijk contact met je klanten. Dat levert trouwe relaties en omzet op. Met het automatiseren van je debiteuren beheer maak je naast je medewerkers ook je debiteuren blij. In dit artikel vertellen we alles over waarom investeren in een efficiënt debiteurenbeheer proces loont. Lees snel verder als jij ook klaar bent voor een nieuwe stap in je debiteurenbeheer en nieuwsgierig bent naar wat het je kan opleveren.

Meer grip en controle op je administratie

Met een geautomatiseerd debiteurenbeheer heb je in één oogopslag inzicht in je debiteuren en openstaande facturen. Je ziet precies welke partijen een herinnering moeten krijgen en bij welke klanten meer actie nodig is. En dat gaat allemaal automatisch, daar hoef je niks voor te doen. Zo hou jij je hele administratie moeiteloos op orde. Je kunt zelf bepalen wanneer jouw klanten een herinnering krijgen en je hele debiteurenbeheer op maat inrichten. Als het eenmaal staat krijg je automatisch meldingen wanneer er actie nodig is van jouw kant. Zo hou je grip en controle op je financiële administratie.

Hogere betaalsnelheid met debiteurenbeheer

Niet alleen levert automatisering van je debiteurenbeheer meer grip en controle op. Het levert ook een hogere betaalsnelheid van je klanten op. De betaalsnelheid kan wel met 30% stijgen. Bedenk maar eens wat doet met je cashflow en de rust in de organisatie. Er is meer overzicht, zowel voor jezelf als voor je klanten. En dat merk. Herinneringen worden automatisch verstuurd en waar opvolging nodig is krijg je een seintje. met een geoliede machine worden je klanten op een positieve aangespoord tot betaling en dat levert direct resultaat. Het geeft je medewerkers rust en draagt bij aan een stevige financiële positie van je bedrijf.

Debiteuren die blij zijn

Efficiënt debiteurenbeheer is niet alleen fijn voor jou en je organisatie. Het is ook fijn voor je klanten. Klanten kunnen gebruik maken van een online klantenportaal waar ze alles kunnen vinden over hun openstaande facturen en betaalinformatie. Zo hoeven ze nooit meer te zoeken en kunnen ze makkelijk en eenvoudig facturen betalen. Je kunt verschillende betalingsmogelijkheden aanbiedt wat het betalen nog makkelijker maakt. En als een klant in betalingsproblemen zit kan hij/zij zelf online gespreide betaling regelen. Dat scheelt een hoop gedoe voor je klant en geeft jou de zekerheid dat je je geld krijgt.

Tijdbesparing door automatisering debiteurenbeheer

Als je debiteurenbeheer geautomatiseerd is bespaar je tot wel 80% van de tijd die je normaal nodig hebt voor het debiteurenbeheer. Hoe? Je openstaande facturen worden continu en automatisch gecheckt op vervaldag. Als de vervaldatum van een factuur voorbij wordt er een automatisch herinneringsproces gestart. Jij kunt zelf helemaal bepalen hoe dat proces verloopt. Zo kan bijvoorbeeld debiteurenbeheer software je al helpen als je een reminder van de vervaldatum stuurt een paar dagen voor die bewuste datum.