Waar goud in handen

De huidige inflatie raakt ons allemaal. Want we merken dat alles duurder aan het worden is en de effecten hiervan zien we sneller dan ooit terug in onze portemonnee, of eerder in hoe snel die leeg raakt. Door goud te kopen en te verkopen, en door hetzelfde te doen met zilver kan je jouw vermogen vaststellen. In deze blog vertel ik je meer over deze vorm van beleggen. Maar let op, dit is geen financieel advies. Deze blog is enkel informatief bedoeld. Lees je mee?

Waarom edelmetaal?

Goud en zilver zijn niet alleen waardevol vanwege omdat het mooi is en veelal wordt gebruikt in sieraden, maar ook omdat ze stabiel zijn als het gaat om waarde en je kan zo dus je vermogen beschermen als je hierin belegt. Maar ook qua verkoop is het dus heel stabiel en weet je dat je altijd een eerlijke prijs krijgt.

Waarom beleggen?

Zoals ik al zei, is de inflatie heel sterk aanwezig en alsmaar groeiend. Op die manier kan je geld snel minder waard worden ondanks dat je nog steeds even hard werkt, of zelfs harder werkt. Maar het is natuurlijk zonde als je vervolgens juist niet meer verdient of zelfs geld verliest. Wanneer je alleen maar geld op de bank hebt staan, kan dat passief ook minder worden omdat de waarde vermindert. Daarom wil je beleggen. Met een stabiel beleggingsobject, loop je minder kans dat je vermogen vermindert. Je kan dus fysiek goud kopen en zo je zorgen wellicht voor de toekomst verminderen.

Een object voor de ‘heb’

Goud en zilver zijn waardevol vanwege hun zeldzaamheid. Dit betekent dat dat hun waarde kan stijgen als de vraag naar goud en zilver toeneemt. Maar laten we eerlijk zijn, daarnaast zijn zilveren en gouden objecten ook mooi om gewoon te hebben. Er zijn niet voor niets veel mensen vroeger (en nog) geobsedeerd mee geraakt. Goud heeft bijna iets magisch, zo bijzonder is het.

Best een simpele taak

Ten slotte is het kopen van goud en zilver makkelijker dan je misschien denkt. En ook goud en zilver verkopen, is geen enorme klus. Er zijn veel plaatsen waar je goud en zilver kunt kopen en verkopen, denk bijvoorbeeld aan edelmetalenwinkels en online ook zijn er platforms.

Het is misschien een vorm van investeren waar je nog niet veel over na hebt gedacht. Veel mensen hebben het tegenwoordig juist over het investeren in stenen (ofwel huizen) en anderen hebben het over crypto. Goud en zilver wordt vaak als iets ouderwets gezien maar dat is het zeker niet. Sommige dingen gaan juist lang mee omdat ze nog steeds relevant zijn, al is het misschien ouderwets.