Verschillende diensten van een fiscalist

Het kan ontzettend handig en waardevol zijn om een fiscalist in de arm te nemen. Toch zijn veel mensen hier nog terughoudend mee omdat ze vaak niet weten wat het voor hen kan opleveren. Een fiscalist kan helpen met veel verschillende financiële vraagstukken die betrekking hebben op verschillende financiële expertisegebieden. In deze blog lees je meer over de verschillende vraagstukken waar een fiscalist jou mee kan helpen.

Internationaal belastingadvies

Als jij zaken doet over de grens kan dit nogal wat vragen met zich mee brengen over verschillende belastingen in de verschillende landen waar je zaken mee doet. Bovendien veranderen de fiscale regels in veel landen heel vaak, waardoor het als ondernemer moeilijk kan zijn om grip te houden op de verschillende regels. Een fiscalist kan jou helpen door je internationaal belastingadvies te geven, waardoor jij niet alle verschillende regeltjes, haken en ogen zelf in de gaten hoeft te houden. 

Expat belastingadvies

Expat belastingadvies is zowel handig voor werkgever als voor expat werknemer. Voor werkgevers kan het soms best een ingewikkelde klus zijn om expats als werknemers te hebben, omdat er verschillende fiscale moeilijkheden verbonden zijn aan werken als expat. De fiscalisten kunnen voor jou deze moeilijkheden omzetten in kansen en bespreken met je als expat of werknemer hoe deze kansen geoptimaliseerd kunnen worden.

Formeel fiscaal recht

De hulp van een fiscalist kan ook goed van pas komen wanneer je tegen fiscale problemen aanloopt. Bij een gespecialiseerde fiscalist kun je terecht voor begeleiding bij boekenonderzoeken, bezwaar- en beroepsprocedures. Een fiscalist kan bovendien gericht helpen bij een conflict of een meningsverschil met de belastingdienst. Een fiscalist staat voor je klaar in goede en in slechte tijden!

Interim tax professional

Bij de meeste fiscalisten bureaus zoals Forward Fiscalisten hebben ze een omvangrijk netwerk met professionele interim fiscalisten. Deze interim fiscalisten kunnen je op allround gebied helpen en hebben vaak veel ervaring binnen Big4-kantoren. Door te kiezen voor een interim specialist ben je verzekerd van allround kennis, en bovendien kun je dit vaak combineren met specialistische kennis van een gespecialiseerd fiscalist.