Oude en nieuwe koper prijzen

kh logo

De koperprijzen worden op het moment bepaald door vraag en aanbod. Als er bijvoorbeeld meer vraag is worden de prijzen hoger en andersom gaat hij naar beneden. De gemiddelde koper prijs is nu €5,80 per kilo. Wil je de meest recente koper prijzen zien? Bekijk website. 

Bij Kh-metals krijg je meer geld voor je metaalsoort bij het gebruiken van het betaalmiddel tikkie, dit is omdat ze zo min mogelijk contant geld willen ontvangen en daarentegen is het met tikkie ook een stuk sneller.

kh metals

De waarde van koper

Koper behoort tot de niet- magnetische metaalsoort. Koper wordt gezien als een non-ferro metaal. De metaalsoort is in het algemeen gemaakt van een zacht materiaal. Het is makkelijk te verbuigen, wat het dus ook makkelijk te bewerken maakt. Dit is vaak de reden waarom fabrieken koper gebruiken. Naast dat het makkelijk te bewerken is, is het ook nog is een goede elektriciteit- en warmte geleider. Koper wordt op een zeer grote schaal gebruikt in de industrie. 

Waarom zou je koper inleveren?

Koper is tegenwoordig veel geld waard, wat het dus aantrekkelijk maakt om het in te leveren. De koperprijzen kunnen wel elke dag veranderen dus houd de website goed in de gaten om de meest actuele koperprijzen te weten. Naast dat is het ook nog is goed voor het milieu. Als je koper laat recyclen hoeven we niet meer in de bronnen op zoek naar nieuwe koper. Bij Kh-metals krijg je een goede prijs voor de koper, ook halen ze je metaalsoorten in grote hoeveelheden voor je op bij je huis.

Hoe wordt koper gemaakt?

Bij het maken van koper wordt er als eerste koper erts gedolven, waarvan chalcopyriet het belangrijkste is. Dan wordt er via chemische processen erts uit het koper opgelost. daaruit wordt elektrolytisch puur koper geproduceerd. Voor wie maakt Nederland koper?  Veel van het koper dat in Nederland gemaakt wordt, gaat richting de bouw. In de bouw gebruiken ze het vooral voor waterleidingen en elektriciteitsleidingen. Voor de rest wordt er 90% van ons koper geëxporteerd naar andere landen: ⅔ naar Europa en ⅓ gaat richting de andere wereld delen.

Wat zijn de voordelen van koper inleveren bij Kh-metals

bij Kh-metals zijn er veel verschillende voordelen voor het inleveren van metaal. Hieronder een lijst met een paar van de beste voordelen.

  • Bij Kh-metals heb je altijd de meest actuele koperprijzen. 
  • Ook is Kh-metals altijd bereid om jouw metaalsoorten in grote hoeveelheden op te halen.
  • En bij Kh-metals wordt alles gerecycled met gevolg dat dat beter is voor het milieu.  

Als je koper in gaat leveren wordt het je aangeraden om als eerste te beginnen met het bekijken van de website om de prijzen in te zien (schrootprijzenpagina).