kinderspaarrekening openen?

kinderspaarrekening

Momenteel staat de rente enorm laag. Het is zelfs zo dat bij sommige banken een negatieve rente wordt gegeven. Toch zijn er enkele aanbieders die nog een redelijke rente geven. Hierdoor is het toch nog interessant om een kinderspaarrekening te openen. Momenteel geeft DELA de beste rente met 2,00%. Hierna volgt ASN Bank met 0,40% en daarin zie je al dat het percentage enorm terugloopt. Het is weliswaar geen negatieve rente, maar er zijn andere tijden geweest.

Door gebruik te maken van speciale vergelijkingssites kan je optimaal vergelijken tussen tientallen banken. Zo kan je altijd de geschikte kinderspaarrekening openen voor jouw kind. Sparen voor kinderen met een specifiek op hen afgestemde kinderrekening is leuk en levert vele extra’s op. Dit kan zijn een bonusrente op de verjaardag of een klein cadeautje. Wel is het belangrijk om van te voren goed na te denken wat je doelstelling is van deze rekening. Zo kan je het vastzetten tot 18 jaar. Dit betekend wel dat het kind of de ouders er in de tussentijd niet aan kunnen komen.

Fiscale gevolgen

kinderspaarrekening

Wil je gaan sparen voor je kind? Dan moet je goed nadenken en inlezen over de voorwaarden van alle aanbieders. Er kunnen namelijk fiscale gevolgen optreden bij het openen van een kinderspaarrekening. Denk hier daarom goed over na en lees jezelf goed in voordat je een rekening opent. Dit kan je op diverse vergelijkingssites gemakkelijk doen door ze naast elkaar te houden.