Je geld langer vastzetten

deposito sparen

Heb je geld wat je de eerstkomende tijd niet nodig hebt en wil je van een hogere rente profiteren dan een normale spaarrekening, met deposito sparen geniet je van een hogere rente. Je moet alleen wel zeker weten dat je het geld niet nodig hebt, tussentijds opnemen is namelijk niet mogelijk. Daar tegenover staat wel dat je een hogere rente krijgt op je spaargeld, je hebt verschillende termijnen hoe lang je het geld vast kunt zetten. In de meeste gevallen begint dit bij drie maanden, oplopend tot een jaar of langer. Hoe langer het geld vaststaat, hoe meer rente je krijgt.

deposito sparen

Wat houdt een depositorekening in?

Bij een depositorekening staat je geld voor langere tijd vast, daar tegenover krijg je van de bank een hogere rente. Waar je bij een normale spaarrekening je geld op kunt wanneer je dit wenst, is dit bij deposito sparen niet het geval. Neem je het geld voor de eindtijd op dan krijg je een boete van de bank. Op de website van sparen.com kun je precies zien welke bank je de meeste rente geeft. Het is ook niet mogelijk om tussentijds geld bij te storten, dan zal je een nieuwe depositorekening moeten openen voor het geld wat je bij wilt storten.

deposito sparen

Je geld bij een buitenlandse bank

Iedereen weet dat de laatste jaren in Nederland de banken niet zo royaal zijn met de rente die wordt gegeven, ook bij deposito sparen is dit helaas het geval. Je kunt je geld natuurlijk ook op een buitenlandse bank zetten, doorgaans zijn deze een stuk royaler met het geven van rente, let er alleen wel op dat je dezelfde garanties hebt als bij een Nederlandse bank. In de meeste gevallen vallen deze banken niet onder het Nederlandse garantiestelsel. Op sparen.com kun je eenvoudig zien onder welk land het garantiestelsel valt van de rekening waar je bij spaart.