Gouden items verkopen

Feddema

Goud is een waardevast middel. Omdat goud zo waardevast is, is het een geliefd middel om in te investeren. Als de economie in goede tijden heeft, maar ook als deze wat minder zijn is goed fijn om te beleggen. Tegenwoordig kun je steeds eenvoudiger goud verkopen bij gespecialiseerde organisaties. Maar, welke items kunt u zoals verkopen bij een handelaar? In dit artikel vertellen wij u daar graag meer over.

Sieraden

Gouden sieraden zijn natuurlijk te verkopen bij een taxateur. Gouden sieraden komen op veel verschillende manieren voor, denk aan een simpele gouden ketting, maar ook aan gouden ringen en gouden armbanden. Heb jij nog sieraden liggen die jij nooit draagt? Dan kan je ervoor kiezen om ze in te wisselen. 

Gouden horloges

Een ander item dat vaak wordt ingeruild voor een redelijk bedrag, zijn gouden horloges. Gouden horloges hebben doorgaans vrij veel waarde en kunnen dan ook veel opleveren. Ook als horloges niet meer werken en het uurwerk niet meer draait, kunnen horloges worden ingeleverd. Een taxateur kijkt in alle gevallen mee voordat er wordt vastgesteld wat de waarde van uw horloge is. 

Gouden munten en penningen

Er zijn wereldwijd verschillende gouden munten. Sommige mensen sparen deze fanatiek terwijl andere mensen niet veel waarde inzien in de munten zelf. In dat geval verkopen mensen de munten liever, wat goed te begrijpen is. Gouden munten kunnen ook ingeleverd worden tegen een prima prijs. 

Iets wat veel weg heeft van gouden munten, zijn gouden penningen. Ook deze kunt u verkopen. Penningen zijn in tegenstelling tot munten geen wettig betaalmiddel, maar hebben wel degelijk waarde als zij van goud of zilver zijn. Penningen werden vroeger vaak geslagen voor speciale gelegenheden. Bijvoorbeeld als een herdenking aan een bijzonder persoon of gebeurtenis.

Verkopen van goudHet inwisselen van oud goud kan een mooie prijs opleveren. Wel is het belangrijk dat u uw gouden items inlevert bij een betrouwbare partij. Goud levert veel op, maar helaas zijn er ook veel mensen die misbruik maken en uw kunnen oplichten. Zoek daarom vooraf goed uit of de verkoper die u op het oog heeft betrouwbaar is. Een betrouwbare inkoper van goud is bijvoorbeeld Feddema. Zorg er altijd voor dat u aanwezig bent zodra het goud wordt getaxeerd, zo houdt u zicht op het proces. Stuur in ieder geval nooit goud op via de post, een pakket kan immers gemakkelijk kwijtraken.