Goud prijs per gram voor sieraden

goud prijs per gram

Heb jij thuis oude, gouden sieraden liggen die je niet meer draagt en wil je er geld mee verdienen? Dan kan je ze inleveren bij een inleverpunt voor goud om er geld voor te krijgen. Gebaseerd op de goud prijs per gram krijg je geld voor je sieraden. Hoe meer grammen je inlevert, hoe meer geld je krijgt uiteraard. Het is soms meer geld waard om een sieraad te verkopen op basis van de hoeveelheid goud in plaats van dat je het verkoopt als sieraad zelf. Het ligt vooral aan de goudprijs, het merk van je sieraad en hoe gewild het is, of je sieraad meer waard is op basis van het goud. Verdiep je dus goed in de huidige goudprijs

goud prijs per gram

Wat er met je sieraad wordt gedaan

Wanneer je je sieraad hebt ingeleverd en verkocht wordt het vaak omgesmolten en wordt het goud voor iets anders gebruikt. Misschien komt het terecht in een ander sieraad of wordt het een ander gouden product. Je hebt zelf geen invloed op wat het wordt, want wanneer je het hebt verkocht aan de handelaar is het niet meer in jouw bezit. Zorg er dus ook voor dat het gouden voorwerp dat je inlevert verder geen (emotionele) waarde meer voor je heeft. Je wilt namelijk geen spijt hebben van je verkoop.

Hergebruiken in plaats van mijnen

Dat je je goud inlevert om hergebruikt te worden is eigenlijk heel goed. Zo hoeft namelijk minder goud gemijnd te worden. Mijnen is een zwaar werk en kost veel energie en tast de natuur ook aan. Het is dus veel beter om nieuwe spullen te maken van al gemijnd goud. Bij het inleveren van goud help je dus je portemonnee maar ook de wereld. Een win-win situatie dus! Heb jij dus nog goud liggen waar je niks mee doet? Lever het dan in.