De wereld van beleggen

Beleggen is helemaal hot and happening. We zetten ons geld niet meer op een rekening omdat we daar toch geen geld meer over ontvangen en we, als we het in perspectief plaatsen, eigenlijk geld kwijtraken omdat het minder waard wordt in de tijd dat het op de bank staat en we er toch geen rente over verdienen. Dus, tijd om ook te beleggen. Meer risico maar ook kans op winst! In deze blog vertel ik je er meer over. Lees je mee?

Wat zijn ETF’s?

ETF is kort voor Exchange Traded Fund. Dit zijn in feite een indextracker. Wat een indextracker doet is heel simpel, maar de kans is groot dat je het nog niet weet als je net in de wereld van het beleggen start. Het is in feite een beleggingsfonds dat de beursindex in de gaten houdt. De beursindex is de waarde van meerderen aandelen over de tijd heen.  

Voor de beginnende belegger

Als je net begint met beleggen is het handig om het een en ander te lezen over hoe het werkt. Zo voorkom je fouten en kan je goed starten. Zo is het handig om te weten waar je precies in belegt en welke termen er in deze wereld voorkomen zodat je mee kan praten en op de hoogte bent van de zaken. Daarnaast moet je nooit geld beleggen wat je nodig hebt, de markt is namelijk onzeker en op die manier wordt het eerder gokken op een hele grote schaal.

Start bij Degiro

Degiro kan je helpen bij het maken van de stap om te starten met beleggen. In feite doen zij het moeilijke werk voor je maar het wel zo slim om je in te lezen over het bedrijf. Ik zal je alvast het één en ander vertellen. Degiro is in feite een online broker. In plaats van een deal maken met een anoniem persoon op Wall Street, regel je het online via een bedrijf waar je meer over te weten kan komen.

Meer bij ThinkRich

Een goede website om te beginnen is die van ThinkRich. Zij geven je enorm veel informatie over beleggen, brokers en crypto. Bij hen draait het om positiviteit en geduld en ze geven je ook informatie over Degiro kernselectie. Zo kan jij betere keuzes maken en is je geld beter besteedt. Begin klein en bouw het op naarmate je meer zekerheid hebt en meer kennis van wat je aan het doen bent!