Boekhoudprogramma vergelijken? Gebruik deze vijf tips!

Wie op zoek gaat naar een geschikt boekhoudingprogramma voor het vergemakkelijken van de bedrijfsvoering, zal snel merken dat er nogal wat verschillende programma’s op de markt zijn. Wie de verkeerde keuze maakt, loopt het risico een duur programma aan te schaffen dat uiteindelijk niet voldoet aan de verwachten.  De mogelijkheden van boekhoudingprogramma’s lopen namelijk nogal uiteen. De volgende vijf tips helpen u bij het kiezen van het programma  dat precies aansluit op uw bedrijfsvoering en persoonlijke wensen.

Scannen van bonnetjes

Het is absoluut handig wanneer het boekhoudprogramma de mogelijkheid biedt om gescande bonnetjes te verwerken. U kunt dan met uw smartphone de bonnetjes scannen en eenvoudig uploaden naar het boekhoudprogramma. Daarnaast beiden dergelijk programma’s vaak de mogelijkheid om via een aparte app toegang tot uw boekhouding te krijgen.

Koppelingen met andere programma’s

Veel uitgebreide boekhoudprogramma’s bieden de mogelijkheid om een koppeling te maken met uw bankrekening en factuur- of andere programma’s. Vooral wanneer de boekhouding behoorlijk uitgebreid is en u gebruik maakt van verschillende programma’s, kan dit u zowel gemak als tijdswinst opleveren.

Online en offline programma’s

Wilt u overal en altijd gebruik kunnen maken van het boekhoudingprogramma, kies dan voor een online variant. Wilt u liever een programma dat op een computer of laptop wordt geïnstalleerd, dan bent u wat beperkter, maar tevens ook vaak voordeliger uit.

Wel of geen ledenadministratie

Wilt u als stichting of vereniging gebruik maken van een boekhoudingprogramma, dan is het handig dat deze beschikt over de mogelijkheid om een ledenadministratie bij te houden. Hierdoor hoeft u geen apart programma te gebruiken voor de ledenadministratie.

Eenvoudige BTW-aangifte

Wie te laat is met het doen van de BTW-aangifte, krijgt een boete. Dat kan heel eenvoudig worden voorkomen door een programma te kiezen waarmee u de BTW-aangifte kunt versturen. Het programma doet de nodige berekeningen, u controleert deze en verstuurt vervolgens de aangifte. Handiger kan het eigenlijk niet!

Er zijn enorm veel programma’s op de markt en ze bieden de meest uiteenlopende functionaliteiten. Het is daarom altijd verstandig om voordat u gaat vergelijken, eerst een lijstje met criteria te maken.Meer informatie: https://www.vergelijk-boekhoudprogramma.nl/