Wat zijn de voordelen van het inhuren van een belastingadviseur

Veel mensen hebben er een aantal maanden van tevoren al nachtmerries van: de belastingaangifte. Het is een taak die goed uitgevoerd moet worden en waar vaak nog wel wat handen en voeten aanzitten. Ten eerste veranderen de belastingregels bijna elk jaar en kun je bij een foutief ingevulde belastingaangifte veel extra voordelen mislopen. Het is dan ook geen gek idee om dit te laten doen door een belastingadviseur. Die kan je helpen met het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte en kan je helpen om alle fiscale voordelen in Nederland te benutten. 

Aftrekken van kosten op je te betalen belasting

Nederland is een prachtig belastingland, mits je de regeltjes kent. Een belastingadviseur is altijd op de hoogte van de nieuwste regels en helpt je dus om alle mogelijk aftrekbare kosten op te geven in je belastingaangifte. Denk hierbij aan: 

  • Kosten voor het afsluiten van je hypotheek
  • Rente over je hypotheek of (zakelijke) lening
  • Lijfrenten
  • Zorgkosten
  • Studiekosten
  • Reiskosten openbaar vervoer

Naast de bovengenoemde kosten zijn er nog veel meer kosten die eventueel kunnen worden afgetrokken. Dit scheelt jou uiteindelijk in de portemonnee. 

Op tijd indienen van je belastingaangifte

Wist je dat er een zeer groot aantal mensen is die te laat hun belastingaangifte versturen? Veel mensen denken ‘Ach dat doe ik nog wel’ en zijn dan uiteindelijk te laat met de deadline. Met een belastingadviseur weet je zeker dat je altijd op tijd bent. Hij is namelijk verantwoordelijk op jou naar de benodigde info en stukken te vragen en om de aangifte op tijd te versturen. 

Vergeten inkomsten vermelden

Veel mensen hebben naast hun baan vaak nog wat neveninkomsten. Dit is natuurlijk niet verboden, maar heb is wel erg belangrijk dat deze op de juiste manier worden opgegeven. Doe je dit niet dan kan het zijn dat de belastingdienst dit als fraude ziet, met alle gevolgen van dien. Denk bij neveninkomsten aan zaken als een vergoeding omdat je meedoet aan een medisch onderzoek of het handelen in aandelen en crypto. 

Mijn eigen belastingadviseur

Zelf maak ik al jaren gebruik van persoonlijk belastingadvies in Enschede. Elk half jaar heb ik even contact met mijn belastingadviseur en geeft die mij een aantal tips, zodat ik een stuk minder belasting hoef te betalen. Ik vind het persoonlijke contact hierin belangrijk, dus vandaag dat ik een belastingadviseur heb gezocht die dicht bij mijn woonplaats gevestigd zit.