Waarom een payrolling bedrijf inschakelen?

payrolling

Sommige onderdelen van je eigen bedrijf zijn beter om uitbesteed te worden. Door het uit te besteden van bepaalde onderdelen, kan jij meer tijd vrij maken voor de onderdelen die je het belangrijkst vindt. Een zo’n soort deel om beter uit te besteden is het werkgeverschap; dit zorgt namelijk voor extra veel personeels- en salarisadministratie. Deze taken kun je overlaten aan iemand anders door uit te besteden aan een payrolling bedrijf. Als je een ondernemer bent met veel flex- of seizoenskrachten, is payroll vooral erg aantrekkelijk. In dit artikel vertel ik je verder waarom een payroll bedrijf inschakelen gunstig voor jou kan zijn! 

Goed geregeld 

Bij het aannemen van nieuwe werknemers komt veel kijken, veel administratie, het uitbetalen van hun loon, het betalen van belastingen, etc. Het is van belang dat dit allemaal goed geregeld is om alles draaiend te houden. Dit is het werkgeverschap. Daarnaast neemt u bepaalde risico’s bij het aannemen van nieuwe werknemers, mochten zij uitvallen. Bij uitval van een werknemer zijn ook bepaalde regels aan verbonden, bovendien moet je een nieuwe werknemer vinden. Het werkgeverschap en het risico van ziekteverzuim wordt allemaal overgeleverd aan een payrolling bedrijf. Zo hoef jij als ondernemer geen zorgen meer te maken en kan je op de belangrijkste taken van je bedrijf richten. 

Flexibiliteit

De economie van vandaag vraagt steeds meer flexibiliteit en een belangrijk deel van ondernemerschap is ook flexibiliteit, om de meest magere tijden door te komen. Bij een payrollconstructie heeft u meer keuze en vrijheid bij het inschakelen van werknemers. Zo heb je in bepaalde seizoenen meer werknemers nodig dan in andere, met een payrollbedrijf kun je tijdelijke contracten aanbieden. Bovendien wordt het beëindigen van contracten ook simpeler. Natuurlijk zal dit altijd overeenkomen met de dan geldende CAO. Sommige payroll bedrijven hebben hun eigen CAO. Met een payroll bedrijf weet u zeker dat alles wettelijk correct verloopt. 

Conclusie 

Kortom, met het inschakelen van een payroll bedrijf, geeft u beter werkgeverschap, minder risico’s, meer gemak voor jou en je werknemers én meer flexibiliteit voor jou en jouw werknemers. Dus kom je beter uit met een het uitbesteden aan een gespecialiseerd payrolling bedrijf.