Loopbaan coaching waarom zou je dat willen

Business People meeting Planning Strategy Analysis Concept laptop meeting with technology

In je loopbaan moet je keuzes maken of worden er keuzes voor jou gemaakt. Op dit moment werken veel mensen thuis en verandert de arbeidsmarkt in een hoog tempo. Er verdwijnen veel banen, daar komen natuurlijk ook weer andere banen voor terug. Ben je niet zeker van je baan, ben je toe aan een carrière switch, ben je herintreder of wil je doorgroeien in je huidige baan dan is loopbaan coaching ideaal voor jou. Iedereen heeft talenten en om deze talenten volledig tot zijn recht te laten komen kan het helpen een loopbaancoachingstraject te volgen. Zeker nu, in deze onzekere tijd, is het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. Hoe en waarin, dat is de vraag en om die vraag te kunnen beantwoorden helpt loopbaan coaching. Door gesprekken met een loopbaan coach krijgt je een duidelijker beeld van de beste loopbaankoers voor jou.

Hoe helpt een loopbaancoach?

Door te luisteren en veel vragen te stellen kan de loopbaancoach ontdekken wat het probleem of de behoefte is waarvoor je komt. Wat wil je bereiken? Waarom wil je gecoacht worden? Wanneer het doel duidelijk is kan dit worden vertaald naar concrete stappen, eventueel via een tussendoel. Vragen die hierbij aan de orde kunnen komen zijn:

·         Hoe krijg ik weer plezier in mijn werk

·         Kan ik een betere balans vinden tussen werk en privé

·         Kan ik doorgroeien in mijn huidige functie

·         Kan ik doorgroeien naar een volgende functie

·         Hoe versterk ik mijn zelfvertrouwen

·         Hoe kan ik effectiever werken

Een loopbaancoach helpt je bij het vinden van antwoorden op al jouw vragen. De loopbaancoach kan je een spiegel voor houden en zo kun je, door de expertise en ervaring van de loopbaancoach, meer inzicht in jezelf krijgen.

Hoe helpt loopbaan coaching jou

Heb je net je studie afgerond en sta je op het punt om de arbeidsmarkt te betreden dan kan een loopbaancoach je helpen met het plannen van je loopbaan route. Na ontslag of bij herintreden kan het zijn dat je begeleiding nodig hebt om wat steviger in je schoenen te staan. Heb je een goede baan maar twijfel je of je hier op je plaats bent? Ook dan kan loopbaan coaching van pas komen. Met loopbaan coaching krijg je meer inzicht in jezelf en daarmee in wat je wilt. Met zelfkennis groeit ook je kennis van je eigen talent, de kwaliteiten die je hebt en de valkuilen waar je voor op moet passen. Je leert vertrouwen op je eigen keuzes en krijg tools aangereikt om deze keuzes te realiseren. Met meer motivatie leer je verder te bouwen aan je toekomstige loopbaan!