Leuke meubels voor een kinderopvang

kinderspaarrekening

Het inrichten van een kinderopvang kan een hele lastige klus zijn. Natuurlijk wil je een plek creëren waar kinderen graag komen om te spelen, leren en ontspannen. Maar hoe pak je dat dan aan? En welke meubels heb je nodig om een kinderopvang in te richten? Met de handige tips en inspiratie in dit artikel helpen wij je graag op weg!

Meubels kinderopvang

Laten we beginnen bij het begin: waar moet je zoeken naar hoogwaardige meubels voor in de kinderopvang? Onze tip: kijk eens op onze site www.baaslevert.nl! Op deze site vind je alles wat je nodig hebt voor de inrichting van een kinderopvang of basisschool. Van commodes tot bureaustoelen en van boxen tot boekenkasten. Deze hoogwaardige meubelstukken zijn stuk voor stuk gemaakt van natuurlijke materialen en worden op een duurzame manier geproduceerd. Wij zijn constant in ontwikkeling en blijven altijd op zoek naar de nieuwste en de beste producten. Wil je graag advies over de inrichting van een kinderopvang? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord met persoonlijk advies op maat!

Inrichting kinderopvang

Voor de inrichting van een kinderopvang zijn er een aantal meubelstukken die sowieso niet aan het interieur mogen ontbreken. Denk hierbij aan:

– Bedjes voor de kinderen om te slapen

– Stoeltjes of ander meubilair om op te zitten

– Meubilair om de kinderen te verschonen

– Genoeg speelgoed en educatief materiaal

– Boxen voor de jonge kinderen

– Tafels om aan te eten en voor knutselprojecten

– Voldoende kasten met lekker veel opbergruimte

Heb je deze meubels voor de inrichting kinderopvang bij elkaar? Dan beschik je over een goede basis om mee van start te gaan.

Een kinderopvang inrichten: hoe pak je dat aan?

Nu je alle meubels bij elkaar hebt, is het tijd om de ruimte te gaan inrichten. Hierbij is het vooral belangrijk om de ruimte te bekijken door de ogen van het kind. Ga eens na hoe een dag van een kind er bij deze kinderopvang uit gaat zien. Waar komen ze binnen, en wat gaan ze vervolgens doen? Op deze manier bedenk je waarschijnlijk snel dat er een kapstok naast de deur moet komen en voldoende opbergruimte voor eventuele tassen van de kinderen. Denk ook goed na over de hoogte: waar moeten de kinderen zelf bij kunnen, en wat houd je liever buiten bereik? Veiligheid staat voorop!

Een inspirerende kinderopvang

Natuurlijk wil je ook een plek creëren waar de kinderen geprikkeld worden om te leren en te spelen. Maar ook wil je een plek waar ze rustig een middagdutje kunnen doen zonder overprikkeld te raken. Een goede manier om dit te doen is door verschillende hoekjes in te richten voor verschillende activiteiten. Hiervoor heb je geen ruimte met een heleboel hoeken nodig, je kunt ook kamerschermen of andere materialen gebruiken om ruimtes af te bakenen. Denk hierbij aan een rustige leeshoek, een poppenhoek of een hoek die ieder seizoen wisselt van thema.