Investeren in kunst? Volg deze tips!

investeren in kunst

Wil jij weten wat een schilderij of ander kunstwerk in je huis waard is? De kunst laten taxeren via kunstveiling.nl is de beste manier om te weten te komen of je slimme investeringen maakt. Tegenwoordig proberen veel beleggers hun portemonnee uit te breiden door te investeren in verschillende markten, waaronder de kunstmarkt. Sommigen geven er de voorkeur aan hun geld in zeldzame munten en juwelen te steken, terwijl anderen investeren in goede wijnen. Een groot deel van deze groep belegt echter het liefst in kunstwerken. Deze manier van beleggen geeft je niet alleen toegang tot geld, maar geeft je ook een kans om jouw interieur op te fleuren met nieuwe kunstwerken van bekende of opkomende artiesten.

Hoe werkt de kunstmarkt?

De verhalen die rondgaan over het investeren in kunst hebben veel mensen ervan weerhouden om deze potentieel lucratieve onderneming aan te gaan. Echter, de meeste investeerders weten net zo weinig van kunst als jij. Je wilt natuurlijk wel goed je onderzoek doen voordat je jouw geld investeert in een werk. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel makkelijke manieren om dit onderzoek te doen, zodat jij meer zekerheid hebt over jouw investering.

Het investeren in originele kunstwerken

Originele kunstwerken zijn de meest waardevolle stukken in de kunstwereld, maar zelfs een kopie kan meer waard zijn dan je zou denken. Om te weten of jouw exemplaar in waarde zal stijgen, moet je gewapend zijn met specifieke kennis. Door een origineel kunstwerk te kopen heb je altijd de zekerheid dat je een uniek exemplaar hebt. Over het algemeen is het de zeldzaamheid van het origineel de manier die de hoge prijs rechtvaardigt.

Doe onderzoek naar de galerij, het kunstwerk en de kunstenaar

Over het algemeen werkt een artiest met een persoonlijk verhaal achtergrondverhaal wat informatie geeft over hemzelf en over het maakproces. Dit verhaal verhoogt de waarde van een kunstwerk.Overweeg om onderzoek te doen naar de ervaring, opleiding en prijzen van de kunstenaar. Onderzoek daarnaast informatie over de galerij die het werk presenteert of de curator die de expositie heeft samengesteld.