Hoe krijg ik een juist overzicht van al mijn medewerkers?

Beeld je even in. Een bedrijf met 40 medewerkers. Natuurlijk weet je niet alles over al je medewerkers maar wil je dit wel op het juiste moment bij de hand hebben of erin kunnen kijken. Daarom is het verstandig om voordat je iemand aanneemt al een register bij de hand te hebben maar ook wanneer je eenmaal iemand aangenomen hebt is het handig gegevens te hebben. Tijdregistratie personeel of te wel urenregistratie personeel is een goede optie voor het juiste overzicht van jouw medewerkers.

Personeel aannemen

Voordat je überhaupt een overzicht van de desbetreffende medewerker kan maken zul je eerst een persoon aan moeten nemen. Hiervoor is het wel makkelijk te weten waarop je moet letten voordat je iemand aanneemt, hier de tips:

  • Werving van personeel is erg belangrijk. Het begint al bij het goed schrijven van een juiste vacaturen, zo voorkom je sollicitaties van mensen die je helemaal niet zoekt.
  • Wij gaan ervan uit dat u sollicitanten op bezoek krijgt. Het is fijn te weten wat de achtergrond van de desbetreffende persoon is. Heeft deze persoon een schoon verleden? Zeker voor functies die integriteitsgevoelig zijn is het goed de sollicitant te screenen ook controleert u de identiteit van de werknemer.
  • Ook moet je het personeel opgeven bij de belasting en sluit je een arbeidsovereenkomst af die je vervolgens ook in het overzicht van de medewerker kan bewaren.

Werkzaamheden personeel

In een arbeidsovereenkomst staan afspraken die gemaakt zijn met de werknemer en werkgever over de werkzaamheden die de functie inhoudt. Hier is ook getekend dus moet de werknemer kunnen aantonen wat hij gedaan heeft. Een tijdregistratie voor personeel is hier een goede optie voor. Zo kan je perfect zien wat er in welk tijdsbestek wordt uitgevoerd door de werknemer. Dit kan je weer analyseren en verwerken in een rapport waardoor je een duidelijk en volledig beeld van de werknemer en zijn werkzaamheden krijgt. Zo zie je ook waarop je werknemer slechter presteert en waarop hij zichzelf dus nog moet verbeteren maar zie je ook waarop hij juist een uitblinker is en andere collega’s daarmee kan helpen.

Een juist overzicht van je medewerkers en hun werkzaamheden is de key tot succes. Zo zie je exact waarop je als bedrijf nog moet investeren en waarop je al volledig ontwikkeld bent. Zo kan je weten of er nog extra mensen moeten aangenomen worden omdat je werknemers al op volle toeren werken maar ook kan je zien of er juist nog meer werk verzet kan worden door werknemers zonder iemand aan te nemen.

Tijdregistratie voor personeel laat jou inzien wat jouw medewerkers uitvoeren en waarop je kan verbeteren. Een aanrader dus!