De koop van je woning vastleggen

Als je de koop van een nieuwe woning wil vastleggen moet je een aantal dingen weten. Het vastleggen van een koopwoning gebeurd altijd bij een notaris. Een notaris kan de koop van een woning voor je regelen. Er wordt een akte opgesteld die door alle partijen moet worden getekend om de koop officieel te maken. Naast het regelen van een geldige koopovereenkomst kun je nog meer regelen bij een notaris zoals? 

Transportakte

De notaris zal de koopovereenkomst tot in de puntjes controleren en er voor zorgen dat de juiste persoon op de dag van overdracht de nieuwe eigenaar van de woning wordt. Mochten er fouten of onduidelijkheden worden aangetroffen in de koopovereenkomst dan zal dit eerst besproken worden met beide partijen om op zoek te gaan naar een oplossing. Soms is de oplossing simpel, soms is daar iets meer tijd voor nodig. Daarnaast zorgt een notaris ook voor een registratie in Het Kadaster. 

Hypotheekakte

Voor je een hypotheek kunt afsluiten dien je een aantal gegevens en documenten te kunnen tonen zodat er een  hypotheekakte opgesteld kan worden. Voor het opnemen van een hypotheek moet er vooraf een hypotheekakte opgesteld worden. Een notaris kan dit voor je regelen. In een hypotheekakte worden afspraken beschreven zoals het onderpand, de hypotheekrente, verplichte verzekeringen etc. Voordat je een hypotheekakte hoeft te tekenen zal een notaris deze met je doornemen. Op dit moment kun je nog allerlei vragen stellen om op de hoogte te zijn van de situatie. 

Tips bij het vinden van een notaris:

  1. Een notaris in je omgeving maakt het makkelijker om afspraken te maken en elkaar te bezoeken om dingen door te spreken.
  2. Vergelijk verschillende notarissen en vraag offertes op om een goede vergelijking te maken. 
  3. Vind een notaris waar je een goed gevoel bij hebt en je alle vragen kunt stellen

Hypotheekadvies nodig? Ben je op zoek naar een goede hypotheekadviseur? Voordat je overgaat op de koop van een woning is het handig om te weten waar je aan toe bent. Het kan dus handig zijn om langs te gaan bij een hypotheekadviseur. Een hypotheekadviseur kan je de beste advies geven over kosten en hypotheekvragen. Weber HV in Elst is een ervaren hypotheek adviseur waarbij je alle vragen kunt stellen over een hypotheek voor een woning. Daarnaast zijn er overal op internet rekentools te vinden die een indicatie geven hoeveel hypotheek je op kunt nemen op basis van je salaris.