De beste dierenverzekering voor de laagste prijs

Business people shaking hands, finishing up a meeting

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een verzekering af te sluiten voor hun hond of kat. Hoewel het dus steeds populairder wordt om een huisdierverzekering af te sluiten, zijn er toch nog een hoop mensen die het niet doen of niet weten dat je een verzekering kunt afsluiten voor jouw hond of kat. 

Hoge kosten voor een dierenartsbezoek

Wanneer je huisdier iets mankeert aan zijn pootje, last heeft van zijn maag of op een andere manier ziek is, wil je natuurlijk zo snel mogelijk de beste zorg voor jouw trouwe viervoeter. Veel mensen schakelen in dat geval ook de hulp in van een dierenarts. Als een hond of kat niet verzekerd is, kunnen de kosten van een behandeling bij een dierenarts soms hoog oplopen. Regelmatig komt het voor dat de kosten zo hoog zijn, dat eigenaren van huisdieren deze kosten niet kunnen betalen. Om dit soort situaties te voorkomen is het verstandig om een verzekering af te sluiten voor jouw huisdier.

Honden- en kattenverzekering

Je kunt de hoge kosten van behandeling bij een dierenarts dus voorkomen wanneer je een verzekering afsluit voor jouw hond of kat. Voordat je een verzekering afsluit voor je huisdier, is het verstandig om eerst te kiezen voor een katten- of hondenverzekering vergelijken. De kosten van een verzekering voor jouw hond of kat kunnen per verzekeraar namelijk nogal verschillen. Een verzekeraar bepaalt de kosten van de verzekering voor jouw huisdier aan de hand van een aantal zaken.

Een huisdierverzekering premie berekenen

Ten eerste kijkt de verzekeraar naar het soort dier bij het berekenen van de premie voor een huisdierverzekering. Voor een kattenverzekering betaal je een andere prijs dan voor een hondenverzekering, omdat de kosten in behandeling simpelweg verschillen. Daarnaast kan de hoogte van de kosten bij een hondenverzekering nog verschillen, afhankelijk van het ras. Bij sommige rassen komt bijvoorbeeld een bepaalde aandoening vaker voor dan bij andere soorten honden, waardoor wordt verwacht dat de kosten van de behandelingen ook hoger zullen zijn. Ten tweede wordt er bij zowel honden- als kattenverzekeringen gekeken naar de leeftijd van jouw huisdier. Een ouder dier heeft nu eenmaal meer zorg en behandeling nodig dan een jonger en fitter huisdier. Ten derde wordt er bij beide verzekeringen gekeken naar de woonplaats. Dit doen verzekeraars, vanwege de kosten van verschillende dierenartsen. Een behandeling bij een dierenarts in een grote stad is vaak veel duurder dan een behandeling bij een dierenarts in een dorp. Vaak komt dit door bijvoorbeeld de huur van het pand.

Vergelijk dierenverzekeringen

Om hoge kosten te besparen is het dus verstandig om een dierenverzekering af te sluiten voor je hond of kat. Zorg er bij het kiezen van een verzekering voor dat eerst de verzekeraars goed met elkaar vergelijkt, zodat je niet alsnog hoge kosten moet betalen.