Vier goede tips om de transportkosten voor jouw bedrijf te verlagen

vostransportgroup.com

Transportkosten zijn kosten die gemaakt worden om goederen te verplaatsen van de ene naar de andere locatie. Deze kosten kunnen bestaan uit bijvoorbeeld brandstofkosten, arbeidskosten en vervoerskosten. Wanneer je te maken hebt met transportkosten, wil je natuurlijk dat deze zo laag mogelijk zijn. Wij geven daarom vier goede tips hoe jij de transportkosten voor jouw bedrijf kunt verlagen. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder.

1. Gebruik minder opvulmateriaal 

Om producten te beschermen tijdens verzending wordt veel gebruik gemaakt van opvulmateriaal. Denk hierbij aan opvulpapier, opvulchips of noppenfolie. Het is belangrijk dat producten onbeschadigd aankomen bij de ontvanger. Toch adviseren wij om de hoeveelheid opvulmateriaal in een pakketje te verminderen om kosten te besparen. Het komt namelijk regelmatig voor dat pakketjes onnodig volgepakt worden met dit materiaal. 

2. Gebruik kleine verpakkingen

Veel bedrijven verpakken hun producten in te grote dozen tijdens de verzending. Dit is onnodig en zorgt voor hogere transportkosten. Hier wordt vaak niet bewust over nagedacht. Door gebruik te maken van kleine verpakkingen zorg je ervoor dat je meer pakketjes tegelijk kunt vervoeren. Dit betekent dat er minder afstanden afgelegd moeten worden, wat zorgt voor lagere transportkosten. 

3. Vergelijk vervoerders

Over het algemeen vervoeren bedrijven niet zelf de pakketjes die verzonden moeten worden. Dit wordt gedaan door andere partijen. Door de prijzen en service van verschillende vervoerders te vergelijken kun je soms veel geld besparen. Ben je op zoek naar een vervoerder die zich focust op duurzaam transport? Neem dan eens een kijkje op vostransportgroup.com. Als je benieuwd bent naar de transportmogelijkheden kun je eenvoudig een vrijblijvende offerte aanvragen. Door dit bij meerdere vervoerders te doen kom je erachter wat voor jouw bedrijf de beste en goedkoopste optie is.

4. Maak gebruik van data om eventuele zwaktes te verbeteren

Door gebruik te maken van data uit het verleden kun je het transportproces verbeteren en de kosten verlagen. Houd bijvoorbeeld bij wanneer je weinig voorraad hebt, welke bestellingen niet op tijd worden opgehaald of geleverd en bij welke vervoerder er producten worden beschadigd tijdens de verzending. Aan de hand van deze gegevens krijg je duidelijk inzicht in verbeteringen die kunnen worden doorgevoerd in het transportproces. Wanneer er veel producten beschadigd zijn kan dit bijvoorbeeld komen doordat deze niet goed worden verpakt of worden ingeladen tijdens het transport. Door deze fouten op te lossen zorg je ervoor dat de transportkosten lager worden.