Dit zijn de drie redenen om een persoonlijke lening te openen

Als je net een nieuw huis gekocht hebt, dan kan het zijn dat deze opgeknapt moet worden. Je hebt een oude keuken en een badkamer die vies en smoezelig is. Als je zelf niet genoeg geld hebt om dit te bekostigen, dan kun je een persoonlijke lening openen. Verstandig geld lenen is belangrijk, daarom kiezen veel mensen voor een persoonlijke lening. Maar wat houdt dit in? Een persoonlijke lening wordt ook wel een lening op afbetaling genoemd. Als je een persoonlijke lening afsluit, staat het geld direct op je lening. Over dit bedrag betaal je rente, een percentage van het geleende bedrag. Wil je meer weten over verstandig geld lenen of een Persoonlijke lening openen? Lees er meer over in deze blog.

Schulden samenvoegen en creditcardkosten afbetalen

Als je meerdere schulden hebt bij verschillende kredietverstrekkers, dan is de kans groot dat je geen overzicht meer hebt over je geldzaken, zoals wat erin en eruit gaat. Elke schuld heeft een eigen rentepercentage en looptijd. Het is belangrijk om het overzicht over je schulden te behouden, want hierdoor kun je boetes voorkomen. Met het openen van een persoonlijke lening kun je in één keer al je losse schulden betalen. Ook kun je er de kosten van je creditcard mee betalen. Je kunt de kosten van je creditcard betalen door middel van een persoonlijke lening, want een creditcard heeft een hoger rentepercentage dan een persoonlijke lening.

Persoonlijke zaken

Verstandig geld lenen kun je doen met een persoonlijke lening openen. Wil je bijvoorbeeld je interieur veranderen? Als je een persoonlijke lening afsluit, kun je je interieurkosten betalen zonder dat je aan je spaargeld hoeft te zitten. Hierdoor kun je veel geld overhouden voor onverwachte kosten zoals defecte apparaten. Ook kan het zijn dat je ziek wordt en een operatie moet ondergaan. Als de zorgverzekeraar maar een deel van de behandeling betaalt, kun je met een persoonlijke lening voorkomen dat je alles zelf moet betalen. Verder is een persoonlijke lening ook een optie als je een grote aankoop wilt doen, zoals een huwelijk, nieuwe auto of nieuwe keuken. Je kunt dan het benodigde bedrag lenen en het terugbetalen over een langere termijn.