Ben jij ondernemer en heb je moeite met het verzorgen van je administratie? Dan is het verstandig om dit artikel zorgvuldig door te lezen. Boekhouding is ontzettend belangrijk, wanneer deze niet op de juiste manier verzorgd wordt kunnen er grove fouten ontstaan. Het is daarom belangrijk een boekhouder in te huren. Ben je woonachtig in Rotterdam? Geen probleem, een boekhouder is gemakkelijk te vinden in Rotterdam. In dit artikel wordt toegelicht wat een boekhouder is en wat zijn of haar taken zijn.

Waarom een boekhouder?

Een boekhouder regelt je boekhouding. Of te wel, zijn taken en werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het bijhouden van inkomsten en uitgaven. Het is aan te raden deze administratieve taken uit handen te geven aan een boekhouder, je wilt absoluut geen fouten op het gebied van financiën. Het inhuren van een boekhouder reduceert stress waardoor je efficiënter kan werken. Uiteindelijk loont het inhuren van een boekhouder zich snel terug.

Is een boekhouder duur?

Vaak wordt er gedacht dat een boekhouder kapitalen kost. Niets is minder waar want een boekhouder kost gemiddeld tussen de 500 en 1500 euro per jaar. Hoe intensiever het contact hoe duurder de boekhouder wordt. De tarieven verschillen per regio, kantoor en boekhouder. Een boekhouder in Rotterdam is een stuk duurder dan een boekhouder in Elst. Het is daarom aan te raden offertes op te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Laat je niet verleiden door goedkope prijzen, een kwalitatief goede boekhouder zal nooit goedkoop zijn. De meeste boekhouders hanteren een los uurtarief. Een boekhoudkantoor in Rotterdam kan maar zo 70 euro vragen terwijl een kantoor in Elst 55 euro vraagt.

Taken van een boekhouder

Een boekhouder regelt in principe al jouw administratie rondom de financiën. Je kunt zelf bepalen wat je wel en niet wilt laten doen. Het factureren kan erg veel tijd kosten wanneer je met veel verschillende klanten werkt. Het is dan een optie om dit uit te besteden aan de boekhouder. Elke ondernemer is verplicht een jaarrekening of jaarverslag te maken. Wanneer dit zelf niet lukt kun je dit de boekhouder laten doen. De aangifte van de inkomstenbelasting is voor iedere ondernemer erg spannend, hier mogen absoluut geen fouten bij gemaakt worden. Wanneer er een verkeerde aangifte wordt gedaan kan dit worden beschouwd als fraude. De belastingdienst treedt hier erg streng tegen op, er kunnen zelfs gevangenisstraffen worden gegeven. Anderzijds kun je ook geld verliezen aan de belasting, geld kun je namelijk niet met terugwerkende kracht terugkrijgen. Je moet dus zorgen dat deze aangifte nauwkeurig wordt gedaan, besteedt deze daarom uit aan een boekhouder.

De beste boekhouder

Ben jij op zoek naar de beste boekhouder in Rotterdam? Dan zijn er aantal verschillende manieren hoe je dit kunt uitzoeken. Als eerste kun je in gesprek gaan met anderen.